MeganisiTimes, κανόνες λειτουργίας

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Όσοι βέβαια διαβάζουν αυτές τις γραμμές έχουν ήδη μάθει πως ένας καινούριος ιστότοπος είναι σε λειτουργία εδώ και λίγο καιρό. Το MeganisiTimes! Σκοπός του είναι η αντικειμενική ενημέρωση και η πληροφόρηση των απανταχού Μεγανησιωτών -και όχι μόνο- για τα τεκταινόμενα στο Μεγανήσι. Ασφαλώς κάτι τέτοιο απαιτεί μια μεγάλη, επίπονη και διαρκή προσπάθεια καθώς και υπευθυνότητα από όλα τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, που σε τελική ανάλυση δεν είναι δημοσιογράφοι, ούτε θα πληρώνονται για τον αγώνα δρόμου τους. Στο σημείο αυτό ζητούμε την κατανόησή σας για τυχόν παραλείψεις ή λάθη.

Η μακρόχρονη εμπειρία στο διαδίκτυο και κυρίως στα ιστολόγια που φιλοδοξούν να είναι ενημερωτικά έχει δείξει ότι ελλοχεύουν και κίνδυνοι. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής τους κανόνες λειτουργίας του MeganisiTimes ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε τα προβλήματα αυτά. Ένα πληρέστερο κείμενο για το νομικό πλαίσιο που διέπει την αρθρογραφία στο διαδίκτυο μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος της κεντρικής σελίδας, δεξιά, κλικάροντας στο «Όροι χρήσης». Τα κύρια σημεία, κατά την κρίση μας, που θα προσεχθούν ώστε ο ιστοχώρος να παραμείνει δημοκρατικός, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του αναγνώστη και με ισονομία για όλες τις φωνές, απ’ όπου κι αν προέρχονται είναι οι εξής:

1) Το κύριο έργο της αρθρογραφίας ανήκει στα μέλη της συντακτικής ομάδας που έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για τα γραφόμενα.

2)Θα δημοσιεύονται ή θα αναδημοσιεύονται άρθρα τρίτων, αφού περάσουν πρώτα από τον αρχικό έλεγχο της συντακτικής επιτροπής και εφόσον ακολουθούν τους κανόνες της δεοντολογίας. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να στέλνει το άρθρο του μέσω του link «Επικοινωνία» ή στα παρακάτω mail:

panagiotis@meganisitimes.gr (ή κατά προτίμηση στο pkonid02@hotmail.gr)

elli.70@hotmail.com

scrom@mycosmos.gr

savvas@meganisitimes.gr

Εξυπακούεται ότι όλες οι συνεργασίες είναι ευπρόσδεκτες.

3) Ο σχολιασμός σε κάποιο άρθρο θα αποθηκεύεται μέχρι να εγκριθεί από μέλος της συντακτικής επιτροπής. Δε θα δημοσιεύονται σχόλια που θα είναι: α) ανώνυμα, β) ψευδώνυμα, εκτός κι αν δηλώνεται εμμέσως η ταυτότητα του γράφοντα (πχ τα γνωστά παρατσούκλια επιτρέπονται), γ)υβριστικά προς οιονδήποτε, δ)γραμμένα σε greeklish, ε)διαφημιστικά κάθε είδους, στ) προϊόντα spam.

4) Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά και για όλα τα άρθρα. Επιπρόσθετα αυτά καλό θα ήταν να εστιάζονται σε θέματα που αφορούν στο Μεγανήσι, άμεσα ή έμμεσα, εφόσον αυτή είναι και η θεματολογία του ιστοχώρου. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούν κάποια τρίτη πηγή, αυτή θα πρέπει να αναφέρεται για ευνόητους λόγους.

Θέλω να πιστεύω ότι αν όλοι σεβαστούμε αυτούς τους μικρούς κανόνες δε θα υπάρξουν ούτε παρεξηγήσεις, ούτε άλλα προβλήματα. Εννοείται ότι η ομάδα του του MeganisiTimes είναι ανοικτή σε κάθε καλοπροαίρετη συμβουλή, συνεισφορά ή παρατήρηση με στόχο τη βελτίωση της σελίδας και του τρόπου λειτουργίας της.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η ιστοσελίδα θα διαφημιστεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και μέσω του facebook ώστε να την γνωρίσει περισσότερος κόσμος. Όσοι είστε ήδη φίλοι της, διαδώστε την! Κι όσοι δεν είστε ακόμα, ελπίζουμε να γίνετε!

Παναγιώτης Κονιδάρης, εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής.