Ορκομωσία Δήμου Λευκάδας

Έγινε σήμερα με κάθε επισημότητα, η προβλεπόμενη από τον νόμο oρκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβούλων του νέου Δήμου Λευκάδας, στην κατάμεστη πράγματι από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Λευκάδας.

Πάνω από 120 συνολικά, δεν θυμάμαι τώρα τον ακριβή αριθμό, οι εκλεγμένοι στον ενιαίο πια Δήμο Λευκάδας, βάλτε τώρα τους άλλους επίσημους προσκεκλημένους, τους συγγενείς, φίλους των εκλεγμένων κ.λπ., οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι επικρατούσε το αδιαχώρητο στο Δημαρχείο.

 Η τελετή της ορκωμοσίας έγινε από τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο. Προηγήθηκε η θρησκευτική ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Κώστα Αραβανή και ακολούθησαν η θρησκευτική ορκωμοσία των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και τέλος η επίσης επίσημα προβλεπόμενη πολιτική ορκωμοσία για όσους το επιθυμούσαν, παρά την όχι και τόσο σιωπηρή -έτυχε να ‘μαι κοντά- «αντίδραση» κάποιου ιερωμένου, που εκτιμώ προσωπικά ιδιαίτερα, λόγω και της ενασχόλησής του με θέματα της θρησκευτικής και όχι μόνο παράδοσης του τόπου μας.

 

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που πήραν μέρος στις εκλογές και εκλεγμένοι πια -Ξενοφώντας Βεργίνης, Κώστας Δρακονταειδής, Γεράσιμος Αραβανής- ο βουλευτής κ. Σπύρος Μαργέλης, ο Δήμαρχος Ελλομένου και Αντιπεριφερειάρχης τώρα Λευκάδας κ. Θοδωρής Βερύκιος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Βασίλης Φέτσης, ο Δήμαρχος Απολλωνίων κ. Γιώργος Λογοθέτης, ο νυν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Άγγελος Βλάχος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων, αρκετοί άλλοι επίσημοι -άλλους που ξέραμε και άλλους όχι- και όπως προαναφέραμε πλήθος κόσμου. Εντύπωση μας έκανε προσωπικά η απουσία δύο εν ενεργεία ακόμη δημάρχων, της δημάρχου Καρυάς κας Σεβαστής Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα και του δημάρχου Σφακιωτών κ. Γιώργου Κούρτη.

Να ευχηθούμε με τη σειρά μας, ακόμη μια φορά με την ευκαιρία αυτή, καλή δύναμη σε όλους τους νεοεκλεγμένους αιρετούς άρχοντες του νησιού μας και καλή επιτυχία στο δύσκολο όντως έργο τους.

Πηγή (κειμένου και φωτογραφίας):www.lefkada.at (Λευκαδίτικα Νέα)