Σπύρου: Σε όλα τα νησιά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε για τη γιορτή του Αγίου Διονυσίου ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου, για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του συνδυασμού στο νησί και να αναφερθεί στις προτεραιότητες που ήδη έχει θέσει.

Στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού συμβουλίου, ο κ. Σπύρου προχώρησε σε μια γενική αναφορά στους στόχους που έχει θέσει για την Περιφέρεια, κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα της συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών αλλά και ανάμεσα στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά και στην πρόθεσή του για τη δημιουργία ενός Κοινού Οργανισμού που θα ενσωματώσει όλα τα νησιά της Περιφέρειας. Θέλοντας να δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, ο κ. Σπύρου, σημείωσε πως βασικός γνώμονας θα είναι η αλήθεια και η καθαρότητα, μακριά και έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενώ ανακοίνωσε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο δε θα συνεδριάζει μόνο στην Κέρκυρα αλλά και στα υπόλοιπα νησιά. «Ο Νόμος προβλέπει την Καλλικράτεια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σαν μια άδεια οικοδομής και είναι δικός μας στόχος να χτίσουμε πάνω σε αυτή ένα καινούργιο δημιούργημα. Πρωτίστως λοιπόν θα πρέπει να έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε, αγάπη, τόλμη και εργατικότητα, ώστε αυτά που προεκλογικά υποσχεθήκαμε να τα κάνουμε πράξη. Μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η ισόρροπη και βιώσιμη περιφερειακή μας ανάπτυξη με συνθήκες ισοτιμίας» δήλωσε αρχικά ο κ. Σπύρου, υπογραμμίζοντας πως τα εργαλεία για να γίνει αυτή η προσπάθεια θα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας αλλά και τα χρηματοδοτικά προγράμματα όπως είναι το ΕΣΠΑ. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, προτεραιότητα είναι η σωστή μελέτη και κατανόηση του νέου θεσμικού πλαισίου, αλλά και η καλύτερη δυνατή οργάνωση των υπηρεσιών και του προσωπικού. «Ουσιαστικά η Περιφέρεια θα κληρονομήσει τις τέσσερις σημερινές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των νησιών.

«Το περιφερειακό συμβούλιο, θα συνεδριάζει και στην έδρα της Περιφέρειας αλλά και στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της Περιφέρειας στα υπόλοιπα νησιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα συντάξουμε σε συνεργασία με τους συνδυασμούς και τους υπόλοιπους συμβούλους. Το πρόβλημα των συγκοινωνιών είναι κοινό για όλα τα νησιά και πολλές φορές κατά τη γνώμη μου φταίνε και οι καιρικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων δεν μπορούν να κινηθούν ακόμη και σύγχρονα μέσα. Θα κάνουμε ενέργειες όχι μόνο για την μετακίνηση των συμβούλων αλλά και με μια προοπτική ανάπτυξης της Περιφέρειας» κατέληξε.

(Πηγή: www.kolivas.de)