Το Μεγανήσι υποδέχεται τα Χριστούγεννα……

Μπήκαμε αισίως στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.Δευτέρα σήμερα και μετράμε αντίστροφα μέχρι το Σάββατο,που είναι η μεγάλη γιορτή .Η γιορτή των παιδιών, των μεγάλων,των παπούδων και των νονών….

Το Μεγανήσι ετοιμάζεται κι αυτό με τη σειρά του, να υποδεχτεί την γέννηση του θείου βρέφους και λίγο πιο μετά τον Αγιο Βασίλη.

Οι δρόμοι έχουν στολιστεί με εντυπωσιακά φωτεινά στολίδια,που φωτίζουν το σκοτάδι…

Τα μαγαζιά έχουν» φορέσει»  τα λαμπερά τους ,και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διασκέδαση όσων επιλέξουν να περάσουν τις γιορτές τους στο νησί ,αλλά και των ντόπιων που εκείνες τις μέρες θα πιουν το καφεδάκι η το ποτάκι τους έξω.

Τα σχολεία ετοιμάζουν τις καθιερωμένες τους γιορτούλες λίγο πριν αφήσουν τα »βλαστάρια μας »να ξεκουραστούν  και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Οι σύλλογοι και οι  φορείς ,ετοιμάζουν εκδηλώσεις καθόλη την διάρκεια των γιορτών με πάρτυ,χοροεσπερίδες και διάφορα χάπενινγκς.

Τα παιδιά–και όχι μόνο–κάνουν πρόβες και φτιάχνουν το πλάνο »δράσης» τους για να πουν τα κάλαντα.Γιορτή των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

Των μαμάδων που βρίσκονται μεταξύ κουραμπιέδων και εικαστικών, κουζίνας και σαλονιού,δέντρου και γαλοπούλας,ντουλάπας και ρόλευ (κακόμοιρη μαμά πως τα προλαβαίνεις ‘ολα!!!

Των μπαμπάδων που συνήθως ανυπομονούν να απολαύσουν τα αποτελέσματα  των κόπων των μαμάδων,και να βάλουν και κάνα φωτάκι στο δέντρο αλλά και το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη λόγω εορτών…

Των παπούδων που μοιράζουν την σύνταξη σε μπουναμάδες ανάλογα με τον αριθμό των εγγονιών,και των νονών που έχουν ήδη αγοράσει τα δώρα για τα βαφτιστήρια τους….

Ετοιμαστήκαμε λοιπόν και περιμένουμε…..

Τα παιδιά περιμένουν το κλείσιμο των σχολείων για ύπνο και ξεκούραση.Περιμένουν τους φίλους που θα έρθουν από την Αθήνα η από όπου αλλού,τους μπουναμάδες και τα δώρα που θα αφήσει ο Αη-Βασίλης στο δέντρο.

Και οι μεγάλοι περιμένουν όμως.

Αλλοι λίγες μέρες ξεκούρασης,άλλοι φίλους η συγγενείς που θα έρθουν ,άλλοι τα παιδάκια τους που λείπουν ή γιατί σπουδάζουν ή γιατί δουλεύουν αλλού,και άλλοι για να »πλακώσουν »τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα χωρίς τύψεις.Εν όψη εορτών όλα επιτρέπονται…Ετσι για το καλό.

Ετοιμο λοιπόν το Μεγανήσι να υποδεχτεί και αυτές τις γιορτές.

Μακάρι να είναι για όλους μας οι καλύτερες. Εγώ θα ευχηθώ  να γίνει πραγματικότητα αυτό που ο καθένας μας έχει μέσα στο μυαλό στην ψυχή και στα όνειρά του.

Με το καλό να έρθουν οι δικοί μας και προσοχή στο δρόμο…..

Και γιαυτούς που πιστεύουν ότι ο Αη-Βασίλης είναι είναι ένας χοντρός κύριος με κόκκινα ρούχα που μπαίνει από την καμινάδα…

Ο Αη-Βασίλης είναι η καλοσύνη που είτε επιφανειακά είτε πιο βαθιά κρύβεται στις ψυχές όλων μας…

Είναι όλα εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους γύρω μας ευτυχισμένους…

Ενα ζεστό χαμόγελο…μια ευγενική χειρονομία …ένα δώρο από καρδιάς…ένας φίλος που προσφέρεται να βοηθήσει…ένα τρυφερό φιλί…

Είναι όλα αυτά που κάνουμε όλοι εμείς…

Και ίσως τελικά να βρούμε και εμείς τον Αη-Βασίλη μας.

Αρκεί να ξέρουμε που θα κοιτάξουμε……