ΟΙ «ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ» ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ … ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!! ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΝΕ;

Όπως όλοι πλέον γνωρίζετε η ομάδα μας, ο Α.Ο.ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ έκανε κάποια βήματα στην αρχή της σαιζόν για να ξεφύγει από τον κλασσικό τρόπο ζωής των «μικρών» ερασιτεχνικών ομάδων στο νησί μας και όχι μόνο. Αν και ερασιτεχνική ομάδα λοιπόν αποφασίσαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε και στο κοινωνικό σύνολο. Από τη μία η συνεργασία μας με το χαμόγελο του παιδιού και από την άλλη το παιδικό μας τμήμα, που ήδη μέσα σε τρεις μήνες έχει αποσπάσει πάρα πολύ καλές κριτικές από ομάδες και προπονητές, όχι μόνο από το νησί μας. Ακόμα και το ανδρικό τμήμα που έμεινε το καλοκαίρι με 12 μόνο παίχτες, αναδιοργανώθηκε μετράει πλέον 25 παίχτες με πλήρες ποδοσφαιρικό υλικό που θα το ζήλευαν πολλοί σύλλογοι .

Και πάμε στο δια ταύτα. Πού παίζει αυτή η ομάδα, που προπονείται αυτή η ομάδα;

Το παιδικό τμήμα κάνει προπονήσεις σε ιδιωτικό 7Χ7, έξοδα που επωμίζεται η ομάδα αφού δεν θέλουμε τα παιδιά να πληρώνουν τίποτα. Επίσης μετά από μεγάλο αγώνα μας παραχωρήθηκε, για τα πρωινά του Σαββάτου, το γήπεδο των Σφακιωτών, για να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν προπονήσεις σε γήπεδο κανονικών διαστάσεων. Το παιδικό τμήμα λοιπόν δεν έχει βρει ακόμα έδρα για προπονήσεις ή για το πρωτάθλημα που ξεκινάει σε ενάμισι μήνα και μάλλον δεν θα βρει. Το Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας; Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα.

Πάμε στο ανδρικό τμήμα τώρα.

Ζητήσαμε το καλοκαίρι και πήραμε το Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας μόνο γι’ αγώνες κι όχι για προπονήσεις, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα του αγωνιστικού χώρου, προσπαθώντας έτσι κι εμείς να συμβάλουμε στην προσπάθεια του Τυληκράτη για άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Εδώ αρχίζει ο Γολγοθάς της προπόνησης.

Η ομάδα μας μαζί με τους Ίωνες (Άγιος Νικόλαος) δαπάνησε αρκετά χρήματα, παρακάλεσε πολύ κόσμο, εργολάβους, μαστόρους, χειριστές μηχανημάτων, για να φέρει το γήπεδο του Αγίου Νικολάου σε μια κάποια υποφερτή κατάσταση. Δυστυχώς όμως με την πρώτη δυνατή βροχή… τέλος όλα, τεράστιος βούρκος που εγκυμονεί κυνδήνους για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Λόγω της κατάστασης λοιπόν αυτής αναγκαζόμαστε να κάνουμε φιλικά, για να πούμε ότι κάνουμε προπόνηση, μαζί με τον Κεραυνό Κατούνας, στο γήπεδο των Σφακιωτών αργά το απόγευμα, μια και πριν κάνει συνήθως ο Τυληκράτης ή το Νυδρί, με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά και από τις δυο ομάδες που δουλεύουν να φεύγουν πριν καν αρχίσει ο αγώνας.

Το γήπεδο των Τσουκαλάδων τώρα,(το πιο ακατάλληλο γήπεδο του νομού μας), δεν έχει ούτε καν νερό για να κάνουν μπάνιο οι ποδοσφαιριστές. Βρέθηκαν σε πολύ μεγάλη έκπληξη, στον πρόσφατο αγώνα μας οι παίχτες του  Α.Ο. Φιλλιπιάδας, όταν με την πετσέτα στη μέση μας γύριζαν και στα δύο αποδυτήρια για να βρουν νερό. Τα τελευταία 6-7 χρόνια, μπορεί και 10, δεν έχει γίνει καμία συντήρηση και η τελευταία είναι αρκετά χρόνια πριν, από ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων ανθρώπων από Τσουκαλάδες και Καλαμίτσι. Να αναφέρω εδώ ότι πανελλαδικά δεν παίζει καμία ομάδα πλέον σε «ξερό» γήπεδο, μόνο στην Πρέβεζα ο Άρης Πρέβεζας και εδώ έξι ομάδες, ο Σύβρος η Καρυά οι Ελπίδες Νυδριού ο Αυγερινός Μαραντοχωρίου οι Τσουκαλάδες και η Βασιλική. Αν υπολογίσουμε τον Λευκάτα και τον Α.Ο.Καλαμιτσίου που αναγκαστικά θα δώσουν αρκετά παιχνίδια στα «ξερά» γήπεδα Βόνιτσας και Τσουκαλάδων αντίστοιχα ανεβαίνουμε στις οκτώ ομάδες.

Ο Τυληκράτης αγωνίζεται να ανεβεί στη Γ΄ Εθνική και όταν βρέχει δεν έχει που να κάνει προπόνηση.

Ξέρετε τι διαφορά έχουν οι ομάδες του νομού μας από τις ομάδες των άλλων νομών;

Ανθρώπους! Ανθρώπους που ενδιαφέρονται, ανθρώπους που κάνουν το αυτονόητο, δημιουργούν χώρους για τα παιδιά μας, χώρους άθλησης. Κάτι που τόσα χρόνια όλοι εσείς που ασχοληθήκατε ή ασχολείστε με αυτό τον τόπο δεν κάνατε.

Κάνω λοιπόν έκλυση- διαμαρτυρία στους διοικούντες αυτόυ του τόπου

ΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Παιδιά παίζουν σ’ αυτές τις ομάδες κύριοι! Το μέλλον της Λευκάδας! Πιθανόν και δικά σας παιδιά!

Βοηθήστε τα κάνοντας μόνο αυτό που πρέπει!

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε το κάνουμε και δεν πληρωνόμαστε για αυτό, ίσα ίσα  πληρώνουμε για να παίξουν τα παιδιά σας μπάλα. Εσείς όμως κύριοι πληρώνεστε από όλους εμάς και μια βασική σας υποχρέωση είναι να μας προσφέρεται πολιτισμό, αθλητισμό! Που είστε; Ακούει κανείς;

Ή μήπως μας προτρέπετε να μην ασχολούμαστε ούτε κι εμείς;

Πριν λίγες μέρες κάλεσαν το παιδικό μας τμήμα στον Παναιτωλικό για φιλικό αγώνα, οπού και αποσπάσαμε θαυμάσιες κριτικές, μόνο που όταν μας ρώτησαν σε τι εγκαταστάσεις κάνουμε προπόνηση…

Ο πρόεδρος ου Α.Ο.ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ