Παράδοση – Παραλαβή Δήμου Λευκάδας

Καλοί οι οιωνοί… θα μπορούσε να πει κανείς. Λαμπρή θύμιζε περισσότερο η σημερινή μέρα -ηλιόλαμπρη και μαλακή όπως ήταν- παρά Πρωτοχρονιά. Σήμερα που έγινε η παράδοση του Δήμου Λευκάδας από τον παλιό Δήμαρχο κ. Βασίλη Φέτση στον νέο και πρώτο «καλλικρατικό» Δήμαρχο Λευκάδας τον κ. Κώστα Αραβανή. Μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, από την πλευρά του απερχόμενου δημάρχου τουλάχιστον.

Μικρός ο χώρος του γραφείου του Δημάρχου, όπου έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής, για να χωρέσει όλους όσους παρέστησαν, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Λευκάδας κ. Σπύρος Μαργέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θοδωρής Βερύκιος, οι πρώην Δήμαρχοι του νησιού -Απολλωνίων Γιώργος Λογοθέτης, Σφακιωτών Γιώργος Κούρτης, Καρυάς Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα- και πολλοί νεοεκλεγμένοι αλλά και απερχόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με φίλους και συγγενείς.

Εμφανώς συγκινημένος ο απερχόμενος Δήμαρχος -είχε σήμερα και την ονομαστική του εορτή- είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ότι εργάστηκε με ανιδιοτέλεια προσπαθώντας το καλύτερο στη θητεία του, «φεύγω φτωχότερος απ’ ότι όταν παρέλαβα το Δήμο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη θητεία όλων των απερχόμενων Δημάρχων τονίζοντας ότι ο καθένας προσπάθησε από τη μεριά του να κάνει το καλύτερο.

Ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής ζήτησε από την πλευρά του τη συμπαράσταση όλων, όχι μόνο των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και όσων έχουν να καταθέσουν επικοδομητικές προτάσεις για το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

Παραδίνοντας τα κλειδιά του δημαρχείου ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Βασίλης Φέτσης χάρισε στο νέο Δήμαρχο και μια εικόνα της Φανερωμένης, προστάτιδος του νησιού, η οποία και κοσμούσε όλο το προηγούμενο διάστημα το γραφείο του και την οποία είχε λάβει ως δώρο από τον προκάτοχό του, όπως είπε.

Ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός χοροστατούντος του μητροπολίτη Λευκάδας κ. Θεοφίλου και η κοπή της βασιλόπιτας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης χορωδία της Φιλαρμονικής Ένωσης Άγγελος Σικελιανός έψαλε τα κάλαντα στους παρευρισκόμενους.

Τα της παράδοσης-παραλαβής προηγήθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της πόλης της Λευκάδας παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του τόπου.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ByQOGSY1XVk’]

Πηγή: LefladaNews