Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Γ.Καλούδη

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ-«ΙΟΝΙΟΥ»

Ξεκινάμε από σήμερα αγώνα ανατροπής της

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡONIATIKO MHNYMA
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ,
Επικεφαλής της Ε ΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ,
Δικηγόρου Α.Π. και Σ.τ.Ε.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες των Επτανήσων,
Οι μέρες που διανύουμε απαιτούν περισυλλογή και αποφάσεις. Ο χρόνος που φεύγει μας αφήνει εμπειρίες, γνώσεις αλλά και πληγές που αιμορραγούν ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ αλλά και σε ολόκληρη τη πατρίδα μας: Η ανεργία κυμαίνεται σε ύψη ρεκόρ και διαρκώς αυξάνεται, πλήττοντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η παύση χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τις Τράπεζες, το στέγνωμα της αγοράς από χρήμα και συνακόλουθα η υπερχρέωση των επιχειρήσεων αλλά και των νοικοκυριών, το στραγγάλισμα και ο διωγμός της μικρομεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών, η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τα ασφαλιστικά δικαιώματα που άλλα συρρικνώθηκαν και άλλα τα κατεδάφισε η κυβέρνηση, δημοκρατικά τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της υγείας , της δικαιοσύνης και της εκπαίδευσης, στέκονται μπροστά σε όλους μας σαν τεράστιος βρόγχος που μας εμποδίζει να δούμε αισιόδοξα την εξέλιξη της νέας χρονιάς που ανατέλλει. Η χώρα μας τελεί υπό την ιδιότυπη κατοχή της από την Αμερική ελεγχόμενης τρόικας και έχει χαθεί εντελώς η αισιοδοξία του λαού μας, γεγονός που δεν συνέβαινε στην ιταλογερμανική κατοχή του 1941-44, όταν ο λαός ήταν αισιόδοξος και πήρε τα άρματα και τα βουνά και .έκανε αντίσταση.
Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι!
Το κεφάλαιο και οι κομπιναδόροι του «χρηματιστηριακού κεφαλαίου» κερδίζουν και γίνονται πανίσχυροι ελέγχοντας και τα ΜΜΕ.
Η Επτάνησος απ΄ το νέο χρόνο θα ζει σε ένα νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον αλλά και σε ένα κρατικό περιβάλλον πιο συγκεντρωτικό και πολύ πιο αυταρχικό.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, «στον Καλλικράτη,» στο άρθρο 6 συνέστησε την «Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου»,με έδρα τη Πάτρα. Ίσως γιατί η Πάτρα είναι η πόλη του Γιώργου Παπανδρέου όπου εκλέγονταν 20 χρόνια βουλευτής και θέλει να την ενισχύσει.
Το τελευταίο βήμα πριν την ολοσχερή κατάργηση της νησιωτικής περιφέρειάς μας.
Το μέγιστο όνειδος είναι ότι από … «Τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» διέγραψαν, και με τη ψήφο τους ή με τη σιωπή τους αντίστοιχα… τα νησιά μας και τη βάφτισανως « …ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΟΥ». Η πλήρης προγραφή μας: Τα νησιά μας θα γίνουν ασήμαντες ποσότητες και οι νησιωτικές πολιτικές και τα μεγάλα εξισσοροπιιτικά πλεονεκτήματα αυτών, δεν θα εφαρμόζονται για μας, σε αντίθεση με τα νησιά του Αιγαίου.
Και όλα αυτά κόντρα:
1. Στο άρθρο 158 της ισχύουσας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο ρητά ορίζει ότι: « Η Κοινότητα αποσκοπεί ιδιαίτερα στη μείωση της καθυστέρησης των πλέον μειονεκτικών περιοχών ή νήσων»
Και είναι πασίγνωστο ότι η καθυστέρηση των νησιών μας οφείλεται στον συγκοινωνιακό τους αποκλεισμό και στην ακρίβεια όλων των αγαθών, λόγω του μεταφορικού κόστους.
2. Στο άρθρο 101 παρ4 του Συντάγματός μας, το οποίο ρητά ορίζει:
« Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση, όταν δρούν κανονιστικά, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ τις ιδαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και οερινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους.»
Ο Ραγκούσης μας ισοπέδωσε προς τα κάτω!
Δυστυχώς δεν ήταν μόνοι τους:
Από τους έξι βουλευτές των Επτανήσων:
Οι 4 κυβερνητικοί , η εκ Κερκύρας εκλεγόμενη κ.Άντζελα Γκερέκου-Βοσκοπούλου που ήταν και υφυπουργός εκείνη τη περίοδο, ο Λευκάδας κ. Σπύρος Μαργέλης, ο Κεφαλλονιάς κ Ιθάκης κ.Σπύρος Μοσχόπουλος και ο Ζακύνθου κ. Βαρβαρίγος το αποδέχθηκαν, δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν εξέφρασαν επτανησιώτικο πολιτικό λόγο ούτε μέσα στα όργανα του κόμματός τους ούτε μέσα στη Βουλή και το ψήφισαν.
Οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι Κερκύρας κ. Νίκος Δένδιας της Ν.Δ. και Χαράλαμπος Χαραλάμπους του Κ.Κ.Ε. μπορεί να μη το ψήφισαν, λόγω της γενικής στάσης των κομμάτων τους, αλλά δεν υπερασπίστηκαν, δεν έλαβαν τον λόγο μέσα στη Βουλή, ως ώφειλαν, το Σύνταγμα και τη διάταξή του για τις νησιωτικές πολιτικές ούτε το συμφέρον των νησιών μας. Δεν το ανέδειξαν ούτε αντιπολιτευτικά!
Πέρασε αμαχητί προς όφελος του συγκεντρωτισμού, του ληστρικού αθηνοκεντρικού κράτους της οπισθοδρόμησης και των Μωραιτών, και σε βάρος των νησιωτών του Ιονίου!.
Ίσως γι αυτούς να προέχει το προσωπικό «πολιτικό συμφέρον» τους και η ένταξή τους σε λίστες, ακόμη και σε διευρυμένες περιφέρειες, αφού η σημερινή κυβέρνηση έχει σκοπό να καταργήσει ακόμα και το σταυρό προτίμησης για τα 2/3 των εδρών του κοινοβουλίου και ο λαός να μη μπορεί να εκφράζεται.
Ενώ τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου διατηρήθηκαν ως μία Διοικητική Αποκεντρωμένη Νησιωτική Περιφέρεια, έστω και με έδρα τον Πειραιά, λόγω των «ενδοσυγκοινωνιακών προβλημάτων», που ακόμα δεν έλυσε η Αθήνα.
Ως νησιωτική Περιφέρεια τα νησιά του Αιγαίου, με βουλευτές με νησιωτική συνείδηση και παιδεία, αγωνίστηκαν και με το επιχείρημα της νησιωτικής περιφέρειας, όχι απλά απέτρεψαν την εξαγγελθείσα και γιαυτούς αύξηση του ΦΠΑ στα επίπεδα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά μπόρεσαν και πέρασαν τη μείωση του ΦΠΑ (οι δύο κατώτερες κλίμακες σε ) 5% και 9%, ενώ για τα νησιά του Ιονίου είναι 9 % και 13 %!!!.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, η διευθύνουσα ομάδα του, οι ειδικοί κρατικοδίαιτοι αργόμισθοι απεσταλμένοι του, και ολόκληρος ο συνδυασμός του κ. Μπεριάτου προεκλογικά είπαν ψέμματα και παραπλάνησαν τους Επτανησιώτες. Γιαυτό οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη και να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους. Ντροπή και αίσχος.
Δεν αναγνωρίζουμε πολιτικά αυτό το θεσμικό και πολιτικό έκτρωμα και έγκλημα που ονομάστηκε από τη κυβέρνηση και τους βουλευτές που το ψήφισαν ως «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και …ΙΟΝΙΟΥ !!! »
Τα Επτάνησα της πολιτικής πρωτοπορίας και του υπερέχοντος πολιτισμού, επιδιώκουν να μην κάνουν χωριό!
Από σήμερα αγωνιζόμαστε να καταργηθεί και θα ανατρέψουμε αυτό το αντισυνταγματικό ΕΚΤΡΩΜΑ για συνταγματικούς, εθνικούς, ιστορικούς, νησιωτικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς λόγους.
Εμείς δεν πουλάμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τη ψυχή μας για καμμία καρέκλα.
Πάνω από όλα είναι το συμφέρον των νησιών μας.
Καλούμε τις νομαρχιακές των κομμάτων και όλους τους συνδυασμούς στη Περιφέρεια και στους Δήμους να πάρουν καθαρή θέση.
Παρά τις αντίξοοες συνθήκες στεκόμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι για νέες προσπάθειες και αγώνες που θα έχουν ως αποτέλεσμα μια κοινωνία ευημερίας, προκοπής και ίσων ευκαιριών για όλους . Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με αξιώσεις στις απαιτήσεις του μέλλοντος, ώστε να πετύχουμε την οριστική ανατροπή του σημερινού οικονομικά θνησιγενούς περιβάλλοντος με κοινωνική αλληλεγγύη, με σεβασμό στον κάθε πολίτη και πάντα με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και το συμφέρον των νησιών μας.

Ο Επτανήσιος Πολίτης δικαιούται να λάβει τη θέση που του ανήκει, μέσα στο ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο και να απολαύσει τις προοπτικές που του αξίζουν.
Ευχές από όλους μας για ένα χρόνο γεμάτο από ευχάριστα γεγονότα, με υγεία και επιτυχίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Επτανήσιες, Επτανήσιοι
Σας καλούμε μαζί με τις ευχές μας, να συμμετάσχετε στους αγώνες που απαιτούνται για την ανατροπή του μνημονίου και για την εφαρμογή του άρθρου 101 παρ 4 του Συντάγματος για νησιωτικές πολιτικές.