Εκλογή Προεδρείου και Ο.Ε. Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου την Κέρκυρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Χρήστος Άνθης – Κέρκυρα (Σπύρος Σπύρου) 36 υπέρ – 4 Λευκά – 1 αποχή

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Λευτέρης Γιαννάτος – Ζάκυνθος (Ηλίας Μπεριάτος) 32 υπέρ – 8 λευκά – 1 αποχή

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Γιάννης Αγαλλιανός – Ζάκυνθος (Γιώργος Καλούδης) 26 υπέρ – 13 Λευκά – 1 αποχή – 1 άκυρο

Εκλογή Οικονομικής Επιτροπής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά την εκλογή Προεδρείου και τη συγκρότησή του, εξέλεξε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου.

Στην Οικονομική Επιτροπή, ως τακτικά μέλη, εκλέχτηκαν:

Α. Από την πλειοψηφία και κατά σειρά εκλογής οι: Γρουζή Τζόγια (Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς) με 31 ψήφους, Μόσχου Αιμιλία (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας), με 29 ψήφους, Λούβρου Αλίκη (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας) με 26 ψήφους και Μηλιώτης Νίκος (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας) με 26 ψήφους.

Β. Από την αντιπολίτευση οι:

Φόρτες Γεράσιμος από την παράταξη «Επτανησιακή Αναγέννηση και (Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς), με 23 ψήφους και Κορφιάτης Γιάννης από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και την (Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου), με 21 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη

Ως αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι:

Δημοσθένης Σκληρός (Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας), με 28 ψήφους, Φώτης Τσίπης (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας), με 26 ψήφους, Αμαλία Μακρή (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας), με 23 ψήφους και Βασίλης Μπάστας (Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου), με 23 ψήφους.

Από την αντιπολίτευση εκλέχτηκαν οι:

Σωτήρης Βλάχος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Αριστερά στα Ιόνια», (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας), με 24 ψήφους και Δημήτρης Πουλιέζος (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας) από την παράταξη «Επτανησιακή Αναγέννηση», με 22 ψήφους.

Σημειώνεται η παράταξη της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια» απείχε από τη διαδικασία εκλογής Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Καρύδης Γιώργος εκπρόσωπος του Συνδυασμού του Ηλία Μπεριάτου πήρε 11 ψήφους και δεν εξελέγη, έτσι ο Συνδυασμός Ιόνιο Αρχιπέλαγος δεν έχει εκπρόσωπο στην Οικονομική Επιτροπή.

Πήγη: LefkadaNews από KefaloniaPress