Δελτίο τύπου Περιφερειάρχη κου Σπύρου

Κέρκυρα 14 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βιέννης – Συνέντευξη Τύπου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου

Σπύρου: Παραδοσιακά τόποι φιλοξενίας τα Ιόνια Νησιά μας

Στο πρόγραμμα «Host Town» που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2011 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics και στο οποίο συμμετέχουν δυο πόλεις των Επτανήσων, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, αναφέρθηκε, καταρχήν -στη σημερινή Σ/Τ που έδωσε στη Βιέννη- ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Βιέννης και τον κ. Σπύρου πλαισίωσαν τα 18 παιδιά από τα 230 παιδιά από την Αυστρία που θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο των αγώνων.
Τη Σ/Τ παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, τουριστικοί πράκτορες, στελέχη του γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη, καθώς και η αντιδήμαρχος Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, η οποία κατάγεται από τη Ζάκυνθο και στην οποία προσφέρθηκαν αναμνηστικά από τα Ιόνια Νησιά και την Κέρκυρα.

Δηλώσεις περιφερειάρχη
Ισχυροί οι δεσμοί μας με την Αυστρία

Οι δεσμοί μας με τη Βιέννη και την Αυστρία γενικότερα είναι ισχυροί από την εποχή του Κάιζερ και της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, καθώς το θερινό τους ανάκτορο (Αχίλλειο) βρισκόταν στην Κέρκυρα, είπε ο κ. Σπύρου, ενώ στη συνέχεια εκθείασε τα Ιόνια Νησιά που προσφέρουν, όπως είπε, ήρεμες διακοπές, όμορφες διαδρομές, ιδανικά τοπία και καθαρές θάλασσες, ανθρώπους φιλόξενους και αγαπημένους στους τουρίστες.

Σύνθετη δραστηριότητα ο τουρισμός

Ο τουρισμός, τόνισε, είναι σύνθετη δραστηριότητα, εμπλέκονται αρκετοί παράγοντες και η συμμετοχή μας στις εκθέσεις δεν είναι παρά μια πλευρά σημαντική, ωστόσο, χρειάζεται συντονισμός δράσεων για να υπάρξει το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε.

Η δημιουργία υποδομών σε όλα τα νησιά (λιμάνια, μαρίνες, τουριστικά καταφύγια, δρόμοι κ. ά.), παρεμβάσεις βελτίωσης στις τουριστικές εγκαταστάσεις, άριστη παροχή υπηρεσιών υγείας, διευκολύνσεις στους επισκέπτες σε όλους τους τομείς, ενιαία προπαγάνδα, δημιουργία ταυτότητας, είναι μερικά από αυτά που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε όσοι τουρίστες έρθουν να ξανάρχονται.

(Πηγή: www.kolivas.de)