Ο καιρός με…ντόπιο χιούμορ!

Κα’ στο Βαθύ εψές με το μολημέρι, τομ’ έρχεται το καράβι.

Η ΜΜΕ (Μεγανησώτικη Μετερολογική Επερεσία) έβγαλε μαντάτο για τον καιρό τση βδομάδος:
Δευτέρα: Ελεγνός καιρός. Τα σύγνεφα θα χαμπλώσουνε και θα ρίχτει μολημέρι, τσουρ-τσουρ. Ο Σιρόκο-Λεβάντες ίσαμε 5 δύναμη. Άμα νειρόσαστε βόλτα, κάλλιο ντυθείτε, ποδεθείτε.
-Τρίτη: Θα βγάλει καιροφόρι ο Πουνέντες και το πρωί θα τσούζει. Βάλτε τον πατατούκο σας. Ο ήλιος χαϋπομένος. Κατά το χαλίπωμα θα πέσει πολλή ‘γρασία και το βράδυ δε θα στέκεσαι πθενά αφού θα κόβει γάιδαρο.
Τετάρτη: Χειρ- χειρότερα. Κρύο κόψιμο αφού θα το μπάταρει σε Γραίο-Λεβάντε 8 μποφόρια. Θα χαλάσει ο Θέος τον κόσμο. Όποιος έχει βάρκα να πάει να ρίξει δεύτερο σίδερο, μην τη βρει ξεσκαφιδιασμένη. Οι αποδέλοιποι κλουπωθείτε.
-Πέμπτη: Ο καιρός κάπως θα χαμοφκιάσει. Θα το γυρίσει στο στρογάρμπι και θα γλυκάνει. Θα βγάλει και νια χαψά ήλιο, αλλά κατά το απόγιομα θα ιδείτε χελιδόνια να πετάνε χαμπλά. Άστηνα τη δουλειά…
Παρασκευή: Από μπονόρα θα ‘χει πάγρα. Το κολατσό θα πιάσει και δε ξεπιάνει άλλο. Θα ρίξει τρικούμπλο, θα βυδίσει, σας κουβεντιάζω! Μπορεί μέσα-μέσα  να πάρει και κάνα δριμόκωλο από τον Παλιουργιά.
Σαββάτο: Δεν υπάρχει ολπίδα. Θα κάμει πως θα δείξει λίγο καλυτεροσύνη, αλλά μπεεε! Ο Μπούμπιστος θα είναι χαϋπομένος πίσω απ’ τα σύγνεφα και θα’χει παρόξου τόση θελούρα που δε θα βλέπεις στη μισή οργιά. Πάλε καλά που θα το γυρίσει σε πουνεντογάρμπι και κάπως θα σπατσάρει.
Κυριακή: Το πρωί θα απολάψουτε λίγο ήλιο, έτσι για τα μάτια,  αλλά απ’ το μεσημέρι ματαπάλε πίσω, χάση κόσμου δυστυχία. Θα βγάνει και πράμα απ’ τη Ζαβέρτα και θα σε πιάνει τριτσάνα. Πετάξτε κάνα κόπ’λο μες στη στιά και κάτστε όθεν είσαστε. Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει…
Αυτά που λέτε, και άμα σπάσει ο διάουλος το ποδάρι του και βγει η μαντεψά μας, καλά και καλά. Άμα λαθέψουμε όμως μη μας καρκώστε κιόλας! Δε θα τα βάλουμε και με το Θέο!