Δελτίο τύπου Επτανησιακής Αναγέννησης

ΦΠΑ 5%, ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΑΞΟΙ και ΜΕΓΑΝΗΣΙ, ΝΑΙ στις Βιντσότρατες, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΑ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ναι στον άμεσο ειδικό χωροταξικό σχέδιο κάθε νησιού, Στήριξη των άνεργων απολυμένων εργαζόμενων-η κυβέρνηση να εκπληρώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προς τους άνεργους,

Οι θέσεις και η ψήφος της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 29/30-1-2011  , 31-1-2011

Η Επτανησιακή Αναγέννηση στη συνεδρίαση της 29/30-1-2011, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα του λαού της Επτανήσου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ξεκίνησε στις 12.20 το μεσημέρι του Σαββάτου και τελείωσε στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου:

1. Ανέπτυξε, με τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Καλούδη,ως εισηγητή, το θέμα της μείωσης των κλιμάκων του ΦΠΑ και της εξομείωσής τους με αυτές των νησιών του Αιγαίου, σε 5%, 9% και 16%, αντίστοιχα.
Ο Γιώργος Καλούδης, εκτός από τη γνωστή θεμελίωση που έχει κάνει, με δεκάδες άρθρα και δηλώσεις, με βάση τα άρθρα 158 της Ευρωπαικής Συνθήκης και 101.παρ.4 του Συντάγματος,αναφέρθηκε στη περίπτωση της γειτονικής Ιταλίας όπου ο ΦΠΑ σε τρόφιμα,ποτά, τουριστικές υπηρεσίες είναι 3,5%, και για λόγους τουριστικής ανταγωνιστικότητας, σε επόμενη φάση, αφού πετύχουμε αυτή τη μείωση, θα ζητήσουμε ο
ΦΠΑ να μειωθεί σε 3,5%.Σύμμαχοί μας είναι τα νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν πρωτοπορήσει.

Θυμίζω ότι τον περασμένο μήνα, στις αρχές του Δεκέμβρη 2010, όταν η κυβέρνηση διέρρευσε ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και θα τον εξομειώσει με την Ηπειρωτική Ελλάδα, οι βουλευτές της Δωδεκανήσου ξεσηκώθηκαν και με τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 9 Δεκέμβρη 2010 για την αύξηση του ΦΠΑ, όχι μόνο ΔΕΝ ΑΥΞΉΘΗΚΕ Ο ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα αλλά ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ στο 5% η κατώτερη κλίμακα.
Θυμίζω επίσης ότι το θέμα αυτό ήταν άγνωστο στα Επτάνησα,και όταν το πρωτόθεσα αλλά το κάναμε και σημαία μας στον προεκλογικό μας αγώνα, αρκετές φορές αντιμετώπισα την αμφισβήτηση, την ειρωνεία και τη χλεύη κάποιων κρατικοδίαιτων και βολεμένων. Γι αυτό και έστειλα και ένα φίλο μου στη Μύκονο και πήρε και μία απόδειξη από ένα μπαρ που ανέγραφε ΦΠΑ 7%, και την δημοσίευσα και την επιδείκνυα στις κάμερες!
Το θέμα ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα,πλην των ψήφων του ΚΚΕ.
Ακολουθούν και οι τοποθετήσεις του κ.Φόρτε και του κ. Πουλιέζου.
2.Στην εισήγηση του κ. Κάφυρη να εκλέγουν αυτόνομα περιφερειακό σύμβουλο οι Παξοί, ο Γιώργος Καλούδης έβαλε προ ημερήσιας διάταξης θέμα να προστεθεί και το Μεγανήσι.
Έτσι ψηφίστηκε ομόφωνα να έχουν αυτόνομη εκλογή περιφερειακού συμβούλου και οι Παξοί και το Μεγανήσι.

3.Για το θέμα των Φραγμάτων επισημάναμε ότι μπορούσε νάχε έλθει μαζί με άλλα έργα των Επτανήσων.Επισημάναμε τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη μη δημοπράτηση του έργου των Φραγμάτων.Προτείναμε το ψήφισμα για τα Φράγματα να αποτυπώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και των προσώπων εκείνων που ήλθαν προεκλογικά στη Κέρκυρα, με αίτημα της κ.Γκερέκου, και για να μειώσουν τα ποσοστά της Επτανησιακής Αναγέννησης και να αυξήσουν τα ποσοστά του ψηφοδελτίου του κ.Μπεριάτου και έταξαν λαγούς και πετραχήλια στο κερκυραικό λαό, εξαπατώντας τον. Ο αρμόδιος υφυπουργός κ.Μαγκριώτης ήλθε δύο φορές μέσα στον Οκτώβρη 2010 στη Κέρκυρα και εξήγγειλε δημοπράτηση των φραγμάτων μέσα στο Δεκέμβρη 2010, πλην όμως αθέτησαν τη δέσμευσή τους εξαπατώντας τον λαό.
Τονίσαμε το κατεπείγον του θέματος που ενώ είναι ώριμο ένα σχεδόν χρόνο, κινδυνεύει να απενταχθεί.
Επισημάναμε την ανάγκη επίσκεψης στον Πρωθυπουργό και υπενθύμιση της προεκλογικής του υπόσχεσης.

4. Για το θέμα της επιχειρούμενης συγχώνευσης των σχολείων τονίσαμε ότι τα χωριά μας ερημώνουν, ότι τα δύο κύρια κοινωνικά αγαθά που χαραχτηρίζουν ένα πολιτισμένο κράτος, η υγεία και η παιδεία δεν παρέχονται ικανοποιητικά και η συγχώνευση σχολείων είναι το τελευταίο που λείπει. Δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα έμαθαν γράμματα σε μονοθέσια και διθέσια σχολεία. Έπρεπε να μη κοιμώνται όλοι οι εκπροσωπούντες το κράτος, διορισμένοι και εκλεγμένοι, που τα Επτάνησα είναι τελευταία στο μορφωτικό επίπεδο στην Ελλάδα. Ψηφίσαμε κατά της συγχώνευσης των σχολείων.

6. Τεκμηριώσαμε γιατί δεν προστατεύεται το περιβάλλον με οικοδομησιμότητα στα 10 στρέμματα και ποιες μεγάλες εταιρείες θα ωφεληθούν ενώ θα αγοράσουν για ψίχουλα αξιόλογες σημερινές ιδιοκτησίες και τονίσαμε να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα σε ειδικό χωροταξικό σχέδιο σε κάθε νησί, μετά από διάλογο με τη κοινωνία.

7. Προσθέσαμε στο ψήφισμα να προστεθεί, και προστέθηκε, να επιτρέπεται η αλιεία με βιντσότρατες, διότι είναι ασήμαντη η ζημιά στον ενάλιο πλούτο, και οι βιντσότρατες ψαρεύουν το ψάρι του φτωχού.