«Φαιναρέτη»

Το περίμενες ή έτσι ξαφνικά … γεγονός είναι πως μια καινούρια ζωή ξεκίνησε το ταξίδι της μέσα σου μέχρι να περάσουν 9 μήνες και να κρατήσεις επιτέλους στην αγκαλιά σου το μωράκι σου. Σίγουρα αν είναι η πρώτη φορά θα αναρωτιέσαι τόσα πολλά. Πράγματα πρωτόγνωρα που ίσως και να έχεις ακούσει ή να έχεις δει μα, δεν τα έχεις ζήσει και οπωσδήποτε όταν κάτι το ζεις εσύ ο ίδιος είναι πάντα τόσο διαφορετικό. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα μωρό. Τεράστιες αλλαγές που ξεκινούν από την εμφάνισή της μητέρας και φτάνουν μέχρι πολύ βαθιά μέσα της, σε ένα εσωτερικό κόσμο που αλλάζει ριζικά και καλείται να αγκαλιάσει αυτό το μικρό πλασματάκι που όπου και να’ ναι έρχεται …
Είναι ίσως από τις μοναδικές φορές στη ζωή μας που χρειαζόμαστε από ενημέρωση μέχρι βοήθεια, υποστήριξη, ίσως κάποτε έναν άνθρωπο που απλά θα είναι εκεί για να μας ακούσει. Ανθρώπους που δεν θα προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν τη γνώμη τους και να μας βομβαρδίσουν με την κρίση τους σαν να τα ξέρουν όλα για εμάς και το μωρό μας.
Φωτεινό σημείο αναφοράς στην περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και στο εξίσου σημαντικό ΜΕΤΑ, αποτελεί η «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ». Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ασχολείται ακριβώς με όλα αυτά που αφορούν τη γυναίκα σε μια από τις πιο σημαντικές και ευαίσθητες περιόδους της ζωής της. Σε μια περίοδο που χρειάζεται να ακούσει και να ενημερωθεί για συγκεκριμένα πράγματα για εκείνη και τα μωρό της. Στο κέντρο αυτό μαθαίνεις πώς να ακολουθείς αυτά που προστάζει η φύση και η πλειοψηφία του κόσμου δεν το κάνει γιατί η κοινωνία σήμερα απαιτεί να καταναλωθούν συγκεκριμένα πράγματα για να γεννηθεί και να μεγαλώσει ένα μωρό.

Η δική μας Μαρία Δάγλα, μαία και καθηγήτρια, βρίσκεται στη «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» για να βοηθήσει με την τεχνογνωσία και την αγάπη της όσες γυναίκες διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους αλλά και όσες δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το κέντρο και χρειάζονται την οποιαδήποτε βοήθεια. Πρόθυμη και φιλική είναι ο άνθρωπος που απλά μπορεί μέσα από τη «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» να αποδειχτεί πολύτιμη βοηθός για κάθε μέλλουσα μανούλα. Αν μη τι άλλο η μέλλουσα μαμά μαθαίνει να ακολουθεί το ένστικτό της, αυτό το περιβόητο μητρικό ένστικτο που, παρόλη την απειρία της σε σχετικά θέματα, μπορεί να αποδειχτεί αλάνθαστο.

Τη Δευτέρα στις 7 Φεβρουαρίου 2011, η «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» πραγματοποιεί μια εκδήλωση με θέμα : Επιλόχεια Κατάθλιψη: Πρόληψη και Φροντίδα στην Κύηση και στη Λοχεία στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ.Συγγρού 387, Π.Φάληρο) και ώρα 18.00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα τους : www.fainareti.gr.

(Το ευαίσθητο άρθρο μας έστειλε η ΙΩΑΝΝΑ ΠΕΡ. ΠΑΛΜΟΥ, την οποία ευχαριστούμε πολύ)