Eδώ Μεγανήσι… ( τα νέα μας )

Πιστοί στο ραντεβού μας επιστρέφουμε  κλείνοντας  την βδομάδα με  τα νέα του Σαββατοκύριακου.

Ενα γεμάτο τριήμερο με αρκετό για την εποχή κόσμο που άρχισε να μπαίνει από Παρασκευή μεσημέρι.

Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός ήταν υπέροχος  και πολλοί από τους επισκέπτες μας άρπαξαν την ευκαιρία και εύκολα αποφάσισαν να κάνουν την βόλτα τους στο νησί.

Κάποιοι άλλοι το συνδύασαν με οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις. Οικοπεδο-ξεμπερδέματα , μνημόσυνα των δικών τους, δημοτικό συμβούλιο και άλλα…

Ο Ντίνος ταράχτηκε λίγο με το σκοπό της επίσκεψης μερικών ( μνημόσυνα ) και έστειλε το κατάλληλο μήνυμα μέσα από την κάμερα.`

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=iaTbeMCfSzg’]

Η αιτία της ταραχής  του δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς πριν από λίγο καιρό άγριος καυγάς είχε ξεσπάσει μεταξύ του Ντίνου και… γνωστού επιχειρηματία! Αιτία του καυγά ένα τηλεφώνημα κατά τις πρωινές ώρες στο σπίτι του , που χρεώθηκε κατά πληροφορίες τρίτου, ο επιχειρηματίας….

Αφού ακολούθησε άγριο κυνηγητό στη μέση της πλατείας συνακολουθία κατάρας και απειλής με καταγγελίες, ο Ντίνος έμαθε την πλεκτάνη εις βάρος του επιχειρηματία  και ως σωστός κύριος έσπευσε στο μαγαζί του να ζητήσει συγγνώμη. Αίτιος της όλης κατάστασης …ο Μηνάς! Λίγο λοιπόν ο καυγάς, λίγο τα μνημόσυνα ήρθε κι έδεσε…Όσο για τις ενοχλήσεις δήλωσε:  «Θα αλλάξω νούμερο και δε θα το ξέρει κανένας! »

Ηρέμησαν όμως τα πράγματα όταν ακούστηκε η μηχανή του αυτοκινήτου του Γιάννη. Κι επειδή ο Ντίνος φοβάται τα μαρσαρίσματα καλόπιασε  τον πονεμένο Γιάννη που τον άκουσε, και απλά πάρκαρε το αυτοκίνητο. Χωρίς μαρσάρισμα….(;)

Έσκασε μύτη και το πρώτο κότερο που άραξε να ξεδιψάσει το πλήρωμά  του και αναχώρησε λίγο αργότερα.

Το Σάββατο το πρωί είχε δημοτικό συμβούλιο  στο Κατωμέρι οπότε το πρωινό  ήταν γεμάτο για όσους παρεβρέθησαν .Ύστερα ακολούθησε καφεδάκι , φαγητό το μεσημέρι και βόλτα το βραδάκι.

Η είδηση του θανάτου του συγχωριανού μας  Παναγιώτη Αργύρη ( Μαγκανιέρα ) λύπησε  το νησί, που φέτος δυστυχώς έχει » αποχαιρετίσει » αρκετούς δικούς του ανθρώπους. Η κηδεία θα γίνει στην Αθήνα όπου και ζούσε, την Δευτέρα . Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Αποψη από Δήμο Τσέλιο Κυριακή μεσημέρι.

Η ζωή  έχει  και καλές και κακές στιγμές. Και τις ζούμε όλες το ίδιο έντονα. Και τις λύπες και τις χαρές. Επειδή όμως  τα πράγματα δυσκολεύουν συνεχώς το μοναδικό φάρμακο είναι το γέλιο….

Για Σαββατοκύριακο ήρθε κι ο… προσωπικός μας πλανόδιος. Αφού πέρασε μια βόλτα από Κατωμέρι κατέληξε στο Βαθύ κι άπλωσε τα εμπορεύματα. Σπαρτοχώρι δεν πήγε αυτή τη φορά.

-Γιατί; ρωτάω.

-Ντεν έχει ντουλειά πάνω. Ντε παίρνει τίποτα, απαντάει.

Αυτός ο τύπος λοιπόν έρχεται χρόνια στο νησί. Κανείς όμως δεν ξέρει το όνομά του. Εγώ τον λέω Αυγουστή. Είναι πολύ συμπαθητικός και ευέλικτος στο παζάρι. Από εμπόρευμα; Τα πάντα. Αυτά που γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά είναι τα Ντι-Βι-Ντι!!!

Πάντως αυτή τη φορά ο Αυγουστής έκανε μπίνγκο. ‘Επεσε σε γεμάτο γουίκεντ. Μέχρι κι ο Μάλαμας ψώνισε…

Τι νομίζετε; Εχουμε κι εμείς εδώ  τους μαύρους μας….

Το άλλο σας τό ‘πα; Ετοιμάζεται Κίνημα Πελατών με επικεφαλή τον Μήτσο το Νιάγκα. Τι είναι αυτό;

Οι καθημερινοί θαμώνες των μαγαζιών που στηρίζουν το χειμώνα τους επαγγελματίες επαναστάτησαν. Αφού η πρότασή τους για «χειμωνιάτικο ποτό » (ειδική χειμωνιάτικη τιμή ) ναυάγησε αποφάσισαν  να  ενωθούν και να αντιδράσουν μαζικά.

Στην γενική συνέλευση ακούστηκαν οι εξής προτάσεις:

1) Να πηγαίνουν στα μαγαζιά να κάθονται στα τραπέζια και να μην παραγγέλνουν τίποτα!

2) Να παίρνουν από ένα ποτό ο καθένας , και στην συνέχεια να πίνουν από φλασκί που θα έχουν μαζί τους!

3) Να πίνουν από μπουκάλι που θα έχουν  αγοράσει μόνοι τους και το μαγαζί να προσφέρει (δωρεάν) τους ξηρούς καρπούς και το νερό!

Τι θα κάνουν τότε οι επαγγελματίες; Θα τους διώξουν; Οχι. Θα αναγκαστούν να υποκύψουν και τότε να δείς πώς αντιμετωπίζεται η κρίση!!!

Οι προτάσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία και θα ενημερωθούμε σύντομα για την απόφαση.

Το Σάββατο  ήταν η βραδιά της Βιτάλη. Σπίτια κα μαγαζιά έπαιζαν Σπύρο Παπαδόπουλο. Κι αφού είχαν στηθεί  όλοι και απολάμβαναν τη μαγική φωνή της τραγουδίστριας  το ρεύμα άρχισε τα κόλπα του. Δυο τρεις κωλοφωτιές κι ύστερα διακοπή μέχρι τις δύο τα μεσάνυχτα. Ευτυχώς που πέσαμε για ύπνο μετά…

Η βραδιά ήταν γλυκιά . Δεν είχε αέρα. Μάλλον σαμποτάζ από την Γλυκερία ήτανε…

Ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλός.Υπήρξε μια ελαφριά συννεφιά και το βράδυ η σχετική υγρασία αλλά κατά τα άλλα, Ανοιξη.

Και αφού το απόγευμα της Κυριακής όλος ο κόσμος αναχώρησε και γέμισε το φερυ των 4:30 επιστρέψαμε σιγά-σιγά στους ρυθμούς μας.

Κυριακή απόγευμα…Επιστροφή στα ίδια.

Κι ήρθε η ώρα του Παναθηναϊκού. Ωχ! Παναγία μου.

Οι Παναθηναϊκοί άρρωστοι, αγχωμένοι και προετοιμασμένοι για όλα πήραν θέσεις. Κι άρχισε το παιχνίδι. Και άκουγες:

-Ελα , έλα, όχιιιιιι!

Ύστερα:

-Έτσι , γκολλλλλλλ!

Και μετά:

-Χα ωρέ Σισέ , τρέξε Σισέ….Ζώοοοοο!

Αυτόν τον συγκεκριμένο  την μία τον λέγανε ζώο και την άλλη Θεό. Δεν θυμάμαι ακριβώς την σειρά των χαρακτηρισμών…

Μετά τα βάλαν με έναν Χριστοδουλόπουλο. Φαντάζομαι όχι τον τραγουδιστή!

Το Θεϊκό ήταν αυτό του Μήτσου,  ο οποίος στο παραλλήλημα της φάσης είπε για έναν Λέτο:

-Τι στα πλερώνουνε αυτά τα ποδάρια που να στα φάει σαπίτης…

Αυτός μάλλον πρέπει να έχασε γκολ.

Από ότι κατάλαβα  από τους πανηγυρισμούς τελικά κέρδισε ο Παναθηναϊκός κι οι οπαδοί χαρούμενοι έδιναν ραντεβού με τους Ολυμπιακούς της παρέας που ήταν λυπημένοι, για το άλλο Σάββατο.

Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο.

Και αύριο μην ξεχάσετε να ευχηθείτε χρόνια πολλά στους  Βαλεντίνους και στις Βαλεντίνες σας.

Αυτά τα λίγα για την ώρα από εμάς εδώ.

Καλή βδομάδα και χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους. Και εύχομαι να είναι πολλοί!!!

Ραντεβού σύντομα ….

Καληνύχτα από  το Μεγανήσι….