Στο Μεγανήσι τον Μάιο το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Ραντεβού στο Μεγανήσι έδωσαν για τις 7 και 8 Μαΐου 2011 οι δήμοι και οι φορείς των μικρών νησιών της πατρίδας μας για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών.

Στο Μεγανήσι της Λευκάδας ένα διήμερο οι εκπρόσωποι των νησιών θα συζητήσουν θέματα των νησιών τους, θα ακούσουν τα προβλήματα και θα σχεδιάσουν το μέλλον τους. Εκτός από τους μικρονησιώτες αιρετούς στο νησί θα δώσουν το παρόν τους και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των αρμόδιων ελληνικών υπουργείων.

Το ακτοπλοϊκό, ο Καλλικράτης, το περιβάλλον, η εργασία η Υγεία παιδεία ανάπτυξη κύρια θέματα πού απασχολούν τα μικρά νησιά μας.

Eνδιαφέρον μεγάλο παρουσιάζει και η θεματική όπου ο κάθε δήμαρχος θα συζητήσει με τους συνάδελφους του και τους τεχνοκράτες τα προβλήματα του με σκοπό την αλληλοκατανόηση των προβλημάτων αλλά και να γνωρίσει ο κάθε δήμος πώς αντιμετωπίζει ένα ίδιο σχετικό πρόβλημα το άλλο μικρό νησί και πώς μπορούν να δράσουν περισσότερο ομαδικά.

Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν σχετικές ενδιαφέρουσες εργασίες με τα θέματα πού απασχολούν τα μικρά νησιά ή επιθυμούν να συμμετάσχουν υπό μορφής έκθεσης παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών.

Η είσοδος στους χώρους του Διήμερου συνεδρίου είναι ελεύθερη και μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα όποιος επιθυμεί.

Για πληροφορίες διανυκτέρευσης και μεταφοράς στο Μεγανήσι, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Δήμο Μεγανησίου.

Πηγή: Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

Μετά από επικοινωνία με το Δήμαρχο κο Στάθη Ζαβιτσάνο, σας ενημερώνουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι η δραστηριότητα αυτή  δεν είναι οριστικοποιημένη.  Το meganisitimes παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη  των συζητήσεων με τους αρμόδιους φορείς και θα σας ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα για τις οριστικές αποφάσεις.


Σχόλιο Συντάκτη:

Λόγω της φύσης του άρθρου από τη πηγή (Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών) και αναδημοσιεύσεων σε άλλα site σαν οριστικοποιημένη ανακοίνωση, είναι λογικό να δημιουργήθηκε μια σχετική σύγχυση. Σαν συντάκτης του άρθρου-αναδημοσίευση αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και οφείλω να ζητήσω συγνώμη για τυχόν σύγχυση που δημιουργήθηκε.