Eδώ Μεγανήσι…( τα νέα μας )

Μου φαίνεται πως περνάει πολύ γρήγορα ο καιρός….

Πάλι εδώ είμαστε φτάνοντας άλλη μια βδομάδα στο τέλος της.( 21-27/2) Είναι κιόλας τέλος Φλεβάρη.

Σιγά -σιγά τον φάγαμε τον Χειμώνα!!!

Στο Καπί…

Κι ο μήνας φεύγει χαμογελαστά από το Μεγανήσι δίνοντας μας ραντεβού για του χρόνου.

Η νέα εβδομάδα μπήκε με βροχές και κρύο. Το αντέξαμε όμως γιατί και πάλι ο καιρός έφτιαξε και από Πέμτη είχαμε ήλιο ξανά.

Εκεί άρχισαν και οι απεργίες. Δάσκαλοι καθηγητές και δημόσιοι υπάλληλοι απεργούσαν. Τα παιδιά μες την τρελή χαρά, άλλο που δεν ήθελαν!!!

Στο κλείσιμό του ο Φλεβάρης αφήνει την έναρξη της Αποκριάς και το νησί ετοιμάζεται όπως κάθε χρόνο να την γιορτάσει όπως πρέπει…

Τα στολίδια μπήκαν. Κάποια είναι λίγο σκιαχτερά βέβαια, όπως λέει κι η κόρη μου αλλά  κάνουν έντονη την παρουσία της Αποκριάς, ιδιαίτερα την νύχτα.

Την Τσικνοπέμτη τα εστιατόρια γέμισαν κόσμο που βγήκε  οικογενειακώς  να τσικνήσει.Το νησί μύριζε τσίκνα από το απόγευμα και μετά.

Μπριζόλα  παϊδάκι και καλό κρασάκι.. Και μετά  από την οινοποσία μια ήσυχη Παρασκευή που βρίσκει τα παιδιά του Γυμνασίου στο Μέτσοβο για την διήμερη εκδρομή τους.

Κόσμος μπαίνει στο νησί για τους ίδιους πάλι λόγους.(!)

Στο Σπαρτοχώρι αποχαιρέτησαν την Ελένη Καββαδά ,τα παιδιά και τα εγγόνια της. Η γριούλα» έφυγε» πλήρης ημερών.

Παραμονή Ψυχοσάββατου ,και οι μεγάλες γυναίκες του νησιού έσπευσαν στηνεκκλησία προσφέροντας πιάτο στους νεκρούς.

Στην επιστροφή μοίραζαν ότι απέμεινε στον κόσμο.

Και μετά κουρκούτι… Εδέσματα λαικά ,παραδοσιακά που τα ταιριάζουν σε χαρά και λύπη.

Κίνηση είχε το ιατρικό σκάφος του δήμου και οι γιατροί που εφημέρευαν. Τουλάχιστον τρία περιστατικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μεταξύ αυτών και η μικρή Ζωή που παρουσίασε αλεργία σε αντιβίωση. Το παιδί τώρα είναι μια χαρά . Της στοίχησε όμως την απουσία της από το παιδικό καρναβάλι στην Λευκάδα.  Μην ανησυχείς Ζωούλα,έρχεται Κυριακή!!!

Το Σαββατοκύριακο ήταν »γεμάτο». Τα δυο δημοτικά συμβούλια,οι αγώνες, και το Καρναβάλι των παιδιών, δημιούργησαν  κινητικότητα και ένταση, και κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Στην Λευκάδα τα παιδιά μας έκλεψαν την παράσταση.Το καταχάρηκαν κι αυτά και οι γονείς τους. ..

Ξεμυαλίστηκαν όμως και μετά δεν είχε κανένα όρεξη για διάβασμα…Περιμένουν πως και πως την άλλη Κυριακή, και με το δίκιο τους.

Κι  οι μεγάλοι όμως δεν πάμε πίσω!!! Κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο περιμένουμε κι εμείς αυτές τις μέρες. Να διασκεδάσουμε ,να ντυθούμε και να συναντηθούμε…

Ο καρνάβαλος πάντως κατασκευάζεται…. Ο Κώστας μου έφερε ήδη το επόμενο ποίημα που είναι αφιερωμένο όπως κάθε χρόνο στον Βασιλιά της Αποκριάς.

Υπομονή, μια βδομάδα είναι !!!

Και φυσικά θα έχουμε πολύ -πολύ υλικό στο site γι όσους δεν μπορέσουν να είναι μαζί μας.

Να ευχηθούμε σε όλους, όπου και αν επιλέξουν να περάσουν το τριήμερο να περάσουν καλά και να γλεντήσουν με την ψυχή τους. Μην φάτε μόνο πολλά θαλασσινά.

Κλείνοντας να ευχηθούμε Χρόνια πολλά σε όσες Μαριάννες γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα, αλλά και σε αυτούς που έσβησαν κεράκια μέσα στην εβδομάδα που πέρασε. Ιδιαίτερα να ευχηθώ στον γιό μου που έκλεισε τα 20 την Τρίτη, στον Θοδωρή που είχε γενέθλια την Δευτέρα και στους μικρούς Σεμίνα και Βασίλη που έσβησαν τα κεράκια τους κάνοντας μασκέ πάρτυ την Παρασκευή.

Από εμάς καλή εβδομάδα και ραντεβού την άλλη Δευτέρα.

Καληνύχτα από Μεγανήσι….

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011.