Επιστρέφουν τα υδροπλάνα

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται πλέον το σχέδιο νόμου για την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων στη χώρα μας, το οποίο θα έλθει σύντομα στο υπουργικό συμβούλιο. Έπειτα από πολλά χρόνια καθυστέρησης στη διαμόρφωση του κατάλληλου νομικού πλαισίου, που οδήγησε επενδυτές σε απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομική εξόντωση, το υπουργείο Υποδομών εκπόνησε το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, ενσωματώνοντας απόψεις που συγκεντρώθηκαν από τη δημόσια διαβούλευση.

 Αξιόπιστη λύση

Ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο και λίγο πριν την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή για την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων στη χώρα μας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, έχει κρίσιμες συναντήσεις στην Αθήνα.

Το θέμα των υδροπλάνων, εξάλλου, υπήρχε στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε το Σάββατο, αλλά δε δόθηκε η χρονική δυνατότητα συζήτησης.

Σύμφωνα με τους εισηγητές περιφερειακούς συμβούλους, Κώστα Γιαννακούρη και Γιώργο Κάφυρη, τα υδροπλάνα, ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά του Ιονίου, είναι αξιόπιστη λύση ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπύρου, έχει καταγραφεί σημαντικό ενδιαφέρον για τα υδατοδρόμια από τους φορείς του τουρισμού και του νησιωτικού χώρου, ενώ ισχυρά ονόματα της αγοράς έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους για συμμετοχή στο εγχείρημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ”

(Πηγή: www.kolivas.de)