Ενα όνομα μια ιστορία…

«Δεν έχεις τυχαία τ’ όνομα σου», λέει μια αγγλική παροιμία. Και πραγματικά, ένας άνθρωπος χρωματίζει ένα όνομα και, μερικές φορές, ένα όνομα παίρνει στο… λαιμό του έναν άνθρωπο.

Ένα όνομα δεν είναι μόνο ένας όμορφος ή άσχημος ηχητικά συνδυασμός γραμμάτων. Συχνά έχει μια σημασία και, σχεδόν πάντα, μια ιστορία. Συνήθως εκφράζει και  μια εποχή.

Κι επηρεάζει τον χαρακτήρα μας ακόμα και τη ζωή μας…  Εδώ θα μάθετε την προέλευση και την ιστορία τους. Θα ανακαλύψτετε πράγματα που δεν ξέρατε. Και θα εκπλαγείτε!

Αλκυόνη

 Είναι εργατική, ακέραιος χαρακτήρας και αφοσιωμένη στο καθήκον. Είναι ιδιαίτερη και σύνθετη προσωπικότητα παρόλο που αυτό δεν είναι ευδιάκριτο. Της αρέσει να αναδεικνύεται και να ξεχωρίζει μέσα στο χώρο που κινείται.

Αθηνά: Γεμάτη νεύρο και κέφι για τη ζωή, η Αθηνά διψάει για μάθηση και κοινωνικές επαφές. Περίεργη κι ανυπόμονη, έχει πολλά ενδιαφέροντα. Κι είναι πολύ καλή οικοδέσποινα…

Αικατερίνη: Μοιάζει συνήθως νεότερη από την  ηλικία της. Διχασμένη ανάμεσα σε πρακτικές και πνευματικές επιθυμίες, είναι  γενναιόδωρη κι έχει το χάρισμα του λόγου. Είναι χαρακτήρας δυνατός, ικανός να  αντιμετωπίσει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Αννα: Σοβαρή και δυναμική, η ‘Αννα ξέρει τι θέλει από τη ζωή. Έχει συχνά καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, απολαμβάνει τα υλικά αγαθά. Της αρέσει να δίνει συμβουλές.

Ελένη: Όνομα που και στη σημερινή εποχή φέρουν γυναίκες με δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Διαθέτουν γοητεία κι όταν ακόμα δεν είναι όμορφες κι επιμένουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ακόμα κι όταν φαίνονται ήρεμες, είναι κυριαρχικές. Και ευαίσθητες στα κομπλιμέντα…

Ελευθερία:
Ζωντανός και ανεξάρτητος χαρακτήρας,  διαπρέπει στα ελεύθερα επαγγέλματα. Του
αρέσει η φύση, ο αθλητισμός και η  ομαδική ζωή. Η Ελυθερία είναι ευγενική και ντροπαλή. Κερδίζει εύκολα φίλους και θαυμαστές.

Ελισάβετ: Περήφανη, κατορθώνει να ελέγχει  τέλεια τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο της. Το πρόσωπό της αποκτάει γρήγορα μια  έκφραση ωριμότητας. Είναι κάπως αυταρχική με το σύντροφό της. Δεν κατορθώνει εύκολα να αποδεσμευτεί από το παρελθόν της.
Εμμανουέλα: Ονειροπόλοι, είναι συχνά  κυκλοθυμικοί. Όταν συμπαθούν κάποιον γίνονται ζεστοί, ομιλητικοί και  αξιαγάπητοι. Αγαπούν την πολυτέλεια και δε θυσιάζουν εύκολα τον τρόπο ζωής τους.  Οι
γυναίκες είναι αρκετά ιδιόρρυθμες και δύσκολες στη  συμβίωση.

Ευαγγελία: Ήρεμοι και  αισθησιακοί, είναι πολύ ευτυχισμένοι όταν βρουν το ταίρι που τους ταιριάζει. Δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και συχνά προτιμούν τη ρουτίνα από την αβεβαιότητα. Τους αρέσει η  οικογενειακή ζωή κι η παρέα με τους φίλους.

Ευσταθία: Δυνατός και τρυφερός χαρακτήρας, έχει αδυναμία στις υλικές απολαύσεις. Με την εμψύχωση των φίλων του και της οικογένειάς της,που της είναι απαραίτητη, πετυχαίνει επαγγελματικά.

Ζωή: Χαρούμενη και αισιόδοξη, η Ζωή έχει καλή επαφή με τα παιδιά.

Θεοδώρα: Έξυπνη και ικανή, η Θεοδώρα έχει αρκετά δύσκολο χαρακτήρα. Ζητάει πολλά από
τους άλλους, χωρίς η ίδια να είναι τέλεια στη συμπεριφορά της. Μαχητική ξέρει να αγωνίζεται γι’ αυτά που πιστεύει.

Αγνή: Είναι αποφασιστική και έχει ισχυρό ταπεραμέντο. Αφοσιώνεται με όλη της την καρδιά σε αυτούς που αγαπά. Εμμένει στις απόψεις της και δεν είναι υπομονετική. Χαρακτηρίζεται για την απλότητα και την ειλικρίνεια σε όλους τους τομείς της ζωής της.

Αναστασία: Της αρέσει να δίνει συμβουλές αλλά αρκετές φορές διακατέχεται από ατομικισμό και εγωπάθεια. Γενικότερα είναι πιό ήπιος χαρακτήρας απο τον Αναστάσιο.

Έλλη: Είναι δραστήρια, υπερκινητική και βρίσκεται διαρκώς απασχολημένη με κάτι. Είναι άνθρωπος καλλιτεχνικών και πνευματικών αναζητήσεων. Εξωστρεφής και φιλόξενη, έχει τέλεια σχέση με τα παιδιά.

Ιωάννα: Την χαρακτηρίζει η επιπολαιότητα. Είναι δυναμική γεμάτη ενεργητικότητα και δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Είναι ευχάριστος και αισιόδοξος χαρακτήρας με έντονη αίσθηση του χιούμορ…..

Αυτά είναι μερικά από τα γυναικεία ονόματα που περιγράφουν τα χαρακτηριστικά του ατόμου που ακούει σε αυτά.

Αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει και το δικό σου όνομα ψάξε εδώ