Περιφερειακό Ιατρείο

Έως τον ερχόμενο Απρίλιο θα δημοπρατηθούν έργα ύψους 250.000.000 ευρώ, τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και αφορούν τον τομέα της υγείας. Πρόκειται για έργα, τα οποία εγκρίθηκαν όχι μόνο γιατί ήταν σημαντικά, αλλά και γιατί ήταν ώριμα, δηλαδή είχαν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες (μελέτες, άδειες, οικόπεδα κτλ).
Μεταξύ αυτών σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων νήσων αναμένεται να δημιουργηθούν νέα περιφερειακά ιατρείων σε Μεγανήσι Λευκάδος, Αργάσι Ζακύνθου και Σκάλα Κεφαλονιάς καθώς και να αναβαθμιστούν τα κέντρα υγείας του Αγίου Αθανασίου, Αγίου Μάρκου, Λευκίμης, Βασιλικής Λευκάδος, Κατασταρίου Ζακύνθου, Ιθάκης και Σάμης.
Στόχος είναι οι εργολάβοι να έχουν εγκατασταθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Από την άλλη, όμως, υπάρχουν έργα που έχουν μεν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά, δυστυχώς, για διάφορους λόγους, είναι στάσιμα ή προχωρούν με ρυθμό χελώνας. Ο συνολικός τους προϋπολογισμός αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ και είναι ορατός ο κίνδυνος να “χαθούν”, καθώς το ΕΣΠΑ “κλείνει” το 2015.
Μάλιστα, έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Υπουργείο Περιβάλλοντος, περιφέρειες και δήμους) να ανασκουμπωθούν, ώστε να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία

http://www.imerazante.gr