23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Δ.Ι.Ε.Ι).Τερματισμός και Τελετή λήξης στο Μεγανήσι.

23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Δ.Ι.Ε.Ι)


Πάτρα – Μεγανήσι

Η σημαντική αυτή διοργάνωση, με την καθιερωμένη ονομασία «Ρεγγάτα Ιονίου» στον αρχικό σχεδιασμό της προέβλεπε στο Μεγανήσι να τερματίσει η 3η ιστιοπλοϊκή διαδρομή, θέμα που είχε εισηγηθεί ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αγώνας ξεκινάει από την Πάτρα και αρχικά οι διαδρομές ήταν, Πάτρα – Κυλλήνη, Κυλλήνη – Ιθάκη, Ιθάκη – Μεγανήσι, Μεγανήσι – Λευκάδα. Το Σάββατο 12 Μάρτη ο Δήμαρχος κ. Ζαβιτσάνος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας κο Μπούντα Θύμιο, για τα γενικότερα οργανωτικά θέματα και αποφασίστηκε η τέταρτη διαδρομή να γίνει στο θαλάσσιο χώρο Μεγανήσι – Λευκάδα – Πάλαιρος, με τερματισμό στο Μεγανήσι, όπου θα γίνει και η τελετή λήξης.

Τα σκάφη θα αρχίσουν να μπαίνουν στο Βαθύ το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου, όπου θα τερματίσει η 3η διαδρομή. Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα γίνει η 4η διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό το Μεγανήσι. Την Κυριακή 7 Αυγούστου θα γίνει η τελετή λήξης και η απονομή των μεταλλίων σε εκδήλωση που θα οργανωθεί από το Δήμο στην πλατεία Βαθέος. Τα σκάφη θα αρχίσουν να αναχωρούν την Δευτέρα το πρωί.

Από την τελετή λήξης της 19ης Δ.Ι.Ε.Ι. το 2007.

Ο Δήμαρχος μας δήλωσε :

« Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, που αναδεικνύει το συγκριτικό πλεονέκτημα του Νησιού μας στο θαλάσσιο τουρισμό. Θα συμμετέχουν 80 – 90 σκάφη, και τουλάχιστον 500 άτομα – πληρώματα και συνοδοί θα διαμείνουν στο Νησί μας για πάνω από τρεις μέρες.

Έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε το Νησί μας, να αναδείξουμε την δική μας ναυτική παράδοση και κουλτούρα και γενικότερα μέσα από την σωστή οργάνωση να εξασφαλίσουμε το Νησί μας να είναι διαχρονικά σταθερός προορισμός όλων αυτών που θα συμμετέχουν. Συζητήθηκε η 4η ιστιοδρομία να πάρει ένα χαρακτηριστικό όνομα, που θα σηματοδοτεί την ιστορία την παράδοση και την κουλτούρα του Μεγανησιού. Ας δημοσιοποιηθεί η πρόθεσή μας αυτή για να γίνουν προτάσεις.

Αν και έχουμε την εμπειρία του 2007, που και πάλι οργανώσαμε την τελετή λήξης της 19ης Δ.Ι.Ε.Ι, αυτή η διοργάνωση είναι μεγαλύτερη και απαιτεί την συνεργασία των επαγγελματιών και όλων των φορέων του Νησιού μας. Αρχές Απρίλη θα βγει η προκήρυξη του αγώνα και θα δημιουργήσουμε την δική μας οργανωτική επιτροπή.

Η εθελοντική συμμετοχή θα κρίνει την επιτυχία μας. Στην οργανωτική επιτροπή θα συζητήσουμε αναλυτικότερα όλα τα ζητήματα».

Φωτογραφίες από τη Ρεγγάτα Ιονίου 2010 (Άποψη από Μεγανήσι)

Φωτο: Αθανίτης Σπύρος