Δεσμεύσεις Μαγκριώτη για την Ιόνια Οδό

Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, που το μεσημέρι επισκέφθηκε τον ανισόπεδο κόμβο που κατασκευάζεται στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και θα συνδέει την παράκαμψη Άρτας με το νέο τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία μέχρι τους Σελλάδες. Οι εργασίες στον ανισόπεδο κόμβο θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από καθυστερήσεις απαλλοτριώσεων, διακοπές εργασιών, έλλειψη χρηματοδοτήσεων και απειλές εταιρειών για αποχώρηση και διάλυση συμβάσεων, ο κ. Μαγκριώτης, επέρριψε ευθύνες στη κυβέρνηση της Ν.Δ για αδιαφορία στο σοβαρό πρόβλημα των απαλλοτριώσεων που μπλόκαραν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και επεσήμανε επιπλέον: «Ολοκληρώσαμε τις συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες και υπάρχουν επεξεργασμένες λύσεις, ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να ολοκληρωθεί το πλαίσιο το οποίο τονίζω πως στηρίζεται στις συμβάσεις και να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση των εργασιών στην Ιόνια Οδό», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει το έργο αυτό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την εθνική οδό «καρμανιόλα» Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι, στο τμήμα αυτό κατασκευάζονται επτά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, από τα οποία τα τρία στην Ήπειρο και τα τέσσερα στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Μετά την Άρτα ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε την Πρέβεζα, όπου σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις με τοπικούς φορείς, αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, στο τμήμα Καρτέρι – Πάργα, μήκους 15 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 39 εκ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013, και στο οποίο έχει συμπεριληφθεί η αποκατάσταση των κατολισθήσεων στην περιοχή της γέφυρας Δέσπως, που είχε καταστραφεί πριν από μία περίπου πενταετία. Επίσης δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη του άξονα Πρέβεζας-Φιλιππιάδας, ενώ σε εξέλιξη είναι τα έργα κατασκευής του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία με τον οποίο συνδέεται η Πρέβεζα με την Ιόνια Οδό. Ο οδικός άξονας κατασκευάζεται σε τέσσερα τμήματα με ισάριθμες συμβάσεις που υπεγράφησαν στις 16 Μαρτίου 2010, συνολικού προϋπολογισμού 338 εκατ. ευρώ και συμβατικού χρόνου ολοκλήρωσης στις 16 Μαρτίου 2013.

Αύριο ο υφυπουργός Υποδομών θα έχει συναντήσεις με τις Αρχές και τους φορείς, αρχικά στην Ηγουμενίτσα όπου το πρωί θα επισκεφθεί τα έργα της τρίτης φάσης του λιμανιού , ενώ το μεσημέρι θα προεδρεύσει σε σύσκεψη φορέων στα Γιάννινα.

Αμέσως μετά θα επισκεφθεί πρώτα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας», όπου τα έργα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το… 2004 και ακόμη δεν άρχισαν, και στη συνέχεια τους κόμβους της Εγνατίας Οδού σε Περιστέρι και Ζαγόρι.

(Πηγή: www.lefkadanews.com