Επιχείρηση » Ομορφο Μεγανήσι «… Το Γκράφιτι ξεκινά.

Και τα παιδιά συνεχίζουν τις εκπλήξεις

Μια νέα δράση ξεκίνησε να εξελίσεται στο νησί μας που για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστής είναι η νέα γενιά. Τα παιδιά, οι μικροί μας καλλιτέχνες που φέτος μας έχουν εντυπωσιάσει όχι μόνο με την διάθεση και το μεράκι της συμμετοχής αλλά και με τα αποτελέσματα.


Η ιδέα του γκράφιτι γεννήθηκε ξαφνικά όταν αντικρύζοντας τις κρύες μεγάλες δεξαμενές σε κεντρικά σημεία του νησιού το μάτι στην καλύτερη περίπτωση έπεφτε σε κρύα τσιμεντένια ντουβάρια, αν όχι σε ανούσια άκοσμα πολλές φορές συνθήματα.

Εχοντας φέτος την μεγάλη τύχη να έχουμε καθηγητή καλλιτεχνικών στο Γυμνάσιο, έναν άνθρωπο ταλαντούχο, συνεργάσιμο και με πολύ μεράκι, είχαμε την βασική προυπόθεση. Τον υπέυθυνο που θα καθοδηγούσε και θα οργάνωνε την ομάδα.

Ετσι έγινε η πρόταση την οποία αποδέχτηκε και ο καθηγητής κος Αντρέας Ζαφείρης αλλά και τα παιδιά που ενθουσιάστηκαν με την ιδέα.  Και  η επιχείρηση»Ομορφο Μεγανήσι »  δρομολογήθηκε.

Αφού επιλέχτηκαν τα  σχέδια από τον καθηγητή, και με την στήριξη και παροχή του Δήμου  και του Πολιτιστικού Κέντρου που ήταν ο εμπνευστής της ιδέας, σε υλικά, χρώματα , μεταφορές των μαθητών  και οτι άλλο χρειαστεί, ανασκουμπώθηκε η ομάδα κι άρχισε να δημιουργεί.

Λόγω καιρικών συνθηκών η ομάδα καθυστέρησε να ξεκινήσει. Ετσι χτες  ανέλαβαν δράση.

Στόχος των παιδιών είναι πριν την λήξη του σχ. έτους να έχουν μεταμορφώσει τις τρείς δεξαμενές από τσιμεντένια μπαούλα σε πίνακες ζωγραφικής.

Στην συνέχεια θα ζωγραφίσουν   το τοιχείο που αγκαλιάζει το άγαλμα του Δήμου Τσέλιου στο Ριζοβάνι. Ο χρόνος που έχουν στην διάθεσή τους δεν είναι πολύς. Η ώρα και η μέρα των μαθημάτων είναι περιορισμένη,  γι αυτό τα παιδιά αφού πάρουν τις απαιτούμενες οδηγίες θα χωριστούν  σε ομάδες  και θα δουλεύουν και τα απογεύματα με την επίβλεψη ενός υπεύθυνου .

Η φιλοσοφία της δραστηριότητας αυτής εκτός από την αισθητική αλλαγή των άχρωμων επιφανειών με πολύχρωμες ευχάριστες εικόνες , έχει στόχο και την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην διατήρηση  και δημιουργία της καλαίσθητης ομορφης εικόνας που θα αποκτήσουν  αυτές.

Τα θέματα είναι εμπνευσμένα από την φύση και τα χρώματα έντονα γήινα.

Οι συμμετοχικές δράσεις απο μόνες τους έχουν να δώσουν πολλά στη νεα γενιά όπως και το αποτέλεσμα της δημιουργίας τους  που θα μένει για χρόνια να παραδειγματίζει και να συγκινεί. Γιατί θα είναι το δικό τους έργο.

Μια όμορφη επιφάνεια αυτόματα προστατεύεται από βανδαλισμούς και συνθηματογραφίες και ξεκουράζει η ταξιδεύει πολλες φορές τον παρατηρητή.

Τα παιδιά  της γενιάς του 2000  πιο ευαισθητοποιημένα  με πιο έντονη την ανάγκη έκφρασης, αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο οπαδοί του ιντερνετ του ποτού και της βόλτας . Είναι  έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε αξιόλογο κάλεσμα και να μεγαλουργήσουν δείνοντας έτσι  μυνήματα στους μεγαλύτερους.

Αρκεί να ψάξει κανείς πίσω από τα σκισμένα τζιν και το κρυμμένο απο τη φράτζα πρόσωπο και να τους δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα. Να βρεί τις κατάλληλες λέξεις να τους πείσει  και να στηρίζει κάθε προσπάθεια.

Και τότε θα κάνουν θαύματα.

Τα Μεγανησιωτόπουλα είναι η απόδειξη….