Έκτακτη σύσκεψη Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Πολλά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν χθες το βράδυ στην έκτακτη σύσκεψη  των γιατρών που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις πρόσφατες αποφάσεις της συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την Υγεία στην περιοχή.

Σε ότι αφορά του ιδιώτες γιατρούς το θέμα που μπαίνει είναι η άμεση πληρωμή των οφειλών του ΟΠΑΔ,  ΤΥΔΚΥ αλλά και των άλλων ταμείων. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν γιατροί που έχουν να πληρωθούν από το 2009. Επίσης αποφασίστηκε να συσταθεί  τριμελής επιτροπή ιατρών η οποία θα διερευνήσει την άρνηση αποδοχής των αποκομμάτων των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Ο.Π.Α.Δ από τους συναδέλφους και την είσπραξη του ποσού που αντιστοιχεί στη νόμιμη αμοιβή των γιατρών δίνοντας την αντίστοιχη απόδειξη στους ασθενείς προκειμένου να την καταθέσουν στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

Σημαντικό θέμα είναι η μεταφορά του νοσοκομείου Λευκάδος, από τον Υπουργό Υγείας στην Γ’ζώνη εφημέρευσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία των εφημεριών που συντελείται στο νοσοκομείο Λευκάδας και να δοθούν επιπλέον κίνητρα σε νέους ιατρούς να το στελεχώσουν. Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση φεύγουν γιατροί και δεν έρχονται νέοι.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε, άκρως επίκαιρο μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα, κυρίως στο ygeianet.gr, είναι αυτό  σχετικά με το βιογραφικό της διοικήτριας του νοσοκομείου, Μ. Μεσσήνη.

Οι αποφάσεις που έλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος συνοψίζονται στο παρακάτω δελτίο τύπου:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδος σε έκτακτη σύσκεψη των μελών του που συγκάλεσε  την Τρίτη 22/3/2011 στο χώρο του νοσοκομείου, ενημέρωσε τα μέλη του, δια των εκπροσώπων του, για τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Σε κλίμα έντονου προβληματισμού και ανησυχίας που επιφέρει ο πρόσφατος νόμος περί Διαρθρωτικών Αλλαγών στο Σύστημα Υγείας και που ψηφίστηκε ερήμην μας, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούσαν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των ιατρών στην Λευκάδα, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στους νοσοκομειακούς ιατρούς. Στο τέλος της σύσκεψης εγκρίθηκε η εισήγηση της προέδρου, συμπληρωμένη από επιμέρους προτάσεις των μελών και η οποία περιλαμβάνει:

Α)Να απαιτηθεί η άμεση πληρωμή των οφειλών ΟΠΑΔ,ΤΥΔΚΥ και άλλων ταμείων προς τους γιατρούς.

Β)Να συσταθεί  τριμελή επιτροπή ιατρών η οποία θα διερευνήσει την άρνηση αποδοχής των αποκομμάτων των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Ο.Π.Α.Δ από τους συναδέλφους και την είσπραξη του ποσού που αντιστοιχεί στη νόμιμη αμοιβή των γιατρών δίνοντας την αντίστοιχη απόδειξη στους ασθενείς προκειμένου να την καταθέσουν στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

Γ)Σε συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με την πρόεδρο του Ν.Α.Τ. να της μεταφέρει την αδιαπραγμάτευτα αντίθετη θέση του Συλλόγου για οποιαδήποτε κατάργηση σύμβασης μεταξύ μελών ιατρών και Ν.Α.Τ.

Δ)Την άμεση κατάργηση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Εκπαίδευσης-Μετεκπαίδευσης η οποία σκοπό έχει να θεσπίσει αδιαφανή κριτήρια, προϋποθέσεις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων  για ειδίκευση γιατρών, βάζοντας έτσι φραγμό στην ειδίκευση.

Ε)Λαμβάνοντας υπόψη της τα πρόσφατα δημοσιεύματα του ygeianet.gr που αφορούν το βιογραφικό της Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ.Μεσσήνη, να ζητήσει από κάθε αρμόδιο την διερεύνηση των καταγγελιών, καθώς επίσης και να απευθυνθεί στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς ενημερώνοντάς τον, για την συμμετοχή της κ. Μεσσήνη σε οδοντιατρικά χειρουργεία στην Λευκάδα.

ΣΤ)Να ζητήσει την μεταφορά του νοσοκομείου Λευκάδος, από τον Υπουργό Υγείας στην Γ’ ζώνη εφημέρευσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία των εφημεριών που συντελείτε στο νοσοκομείο μας και να δοθούν επιπλέων κίνητρα σε νέους ιατρούς να στελεχώσουν το νοσοκομείο μας.

Η)Να ζητηθεί και να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών ενημερωτική συνάντηση με τον βουλευτή του νομού κ.Μαργέλη.

Λευκάδα 22/3/2011

Η πρόεδρος

Μαυρέττα Σταύρακα

(Πηγή: www.lefkadapress.gr)