Κοπιάστε να φάμε…

Χταπόδι Κρασάτο.

Της Σταυροπροσκύνησης σήμερα και η θρησκεία μας επιβάλει νηστεία.

Μια νόστιμη νηστήσιμη συνταγή με φρέσκο χταποδάκι ψαρεμένο από το Νησόπουλο…

Υλικά:

  • 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
  • 250 γρ. κρασί λευκό
  • 250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 125 γρ. λάδι
  • 6-8 κόκκους πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι καρφωμένο με 4 γαρύφαλλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 μικρή πιπεριά
  • 1 κλώνο σέλινο
  • 1 κλώνο θυμάρι
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Εκτέλεση:
  • Βγάζουμε από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα και το πλένουμε καλά.
  • Το βάζουμε σε κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτουμε όλα τα αρώματα και το κρασί.
  • Σιγοβράζουμε το χταπόδι με το νερό που αφήνει μέχρι να βράσει καλά.
  • Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια.
  • Σουρώνουμε τη σάλτσα του σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και το λάδι και βράζουμε για 10-15′.
  • Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε άλλα 5-8′.