Ο Τηλυκράτης στην Γ’ Εθνική!

Ο Τηλυκράτης οριστικά θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σαιζόν εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, μετά τη λευκή ισοπαλία που απέσπασε στην Κέρκυρα από τον Όλυμπο.

Το συγκρότημα της Λευκάδας βρίσκεται στο +7 από τον δεύτερο –πλέον- Αστέρα Ρόκκα και στο +8 από τον Όλυμπο, και καθώς από τους τέσσερις αγώνες που του υπολείπονται, τους δύο θα τους κερδίσει στα χαρτιά (σ.σ. Άρης Φιλιατών και Απόλλων Πάργας έχουν αποχωρήσει), εξασφάλισε την κούπα στον 5ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος.

Ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι κορυφής, που έγινε στο γήπεδο του Ολύμπου, αυτό θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.
Αμφότερες οι ομάδες, είχαν πρωτίστως το μυαλό τους στην καλή αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές στην αναμέτρηση να είναι ελάχιστες.

Συγκεκριμένα, δύο ήταν οι αξιόλογες φάσεις για το συγκρότημα του Γκαμπέτα (σ.σ. που ελλείψει επιθετικών, αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με φορ τον Πουλημένο!)

Η πρώτη στο 5′ όταν ο Γραμμένος έπιασε ένα πολύ καλό μακρινό σουτ, με τον Σκιαδά να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση, και η δεύτερη στο 82′ όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο προωθημένος Παππάς σούταρε από πλάγια θέση της μικρής περιοχής, όμως οι αμυντικοί των πρωταθλητών έδιωξαν σε νέο κόρνερ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τηλυκράτης έφτασε επίσης δύο φορές κοντά σε ένα γκολ. Αρχικά στο 44′ όταν ο Νάκος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Αβραμιώτης αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ η κορυφαία στιγμή στο ματς έγινε στο 73′ όταν ο Παππάς δεν έδιωξε σωστά από την άμυνα του Ολύμπου, με αποτέλεσμα ο Τσιούνης να βρεθεί σε θέση τετ α τετ με τον Αβραμιώτη, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Χειροκροτήθηκε ο Τηλυκράτης

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Μαντάκη, παίκτες, παράγοντες και προπονητικό τιμ του Τηλυκράτη ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς για την άνοδο της Λευκαδίτικης ομάδας στη Γ’ εθνική, ενώ αρκετοί ήταν κι οι φίλαθλοι του Ολύμπου που χειροκρότησαν τους νέους πρωταθλητές του 5ου ομίλου.

Όλυμπος (Γκαμπέτας): Αβραμιώτης, Κονόμης, Κλίντης, Βασιλάκης, Παππάς, Πουλημένος, Τσεβανέδης (80′ Ριστάνης), Γραμμένος, Πάγκαλης (51′ Καρύδης), Φούκης, Λουκούμης (71′ Γκολόσης)

Τηλυκράτης (Ξανθόπουλος): Σκιαδάς, Μπερερής, Αρχείμαστος, Πουλαρίδης, Τέλος, Μαργιόλης, Κτενάς, Νάκος, Τσιούνης (87′ Σιαπέρας), Καρακατσάνης (69′ Κατσίκης), Καλογερής

Περιφερειακό πρωτάθλημα – 22η αγωνιστική

Σούλι Παραμυθιάς – Θύελλα Ελεούσας 3-0 α.α.
Μεσολόγγι – Φιλοθέη Άρτας 0-2
Αστέρας Ρόκκα – Όμηρος Νεοχωρίου 2-0
Όλυμπος – Τηλυκράτης 0-0
Πρέβεζα – Θεσπρωτός 0-3
Απόλλων Πάργας – Θρίαμβος Λούρου 0-3 α.α.
Οδυσσέας Νυδρίου – Άρης Φιλιατών 3-0 α.α.

Βαθμολογία

1. Τηλυκράτης 53
2. Αστέρας Ρόκκα 46
3. Όλυμπος 45
4. Θεσπρωτός 41
5. Οδυσσέας Νυδρίου 40
6. Μεσολόγγι 37
7. Φιλοθέη Άρτας 33
8. Πρέβεζα 32
9. Σούλι Παραμυθιάς 29
10. Θρίαμβος Λούρου 28
11. Όμηρος Νεοχωρίου 27
12. Θύελλα Ελεούσας –
13. Άρης Φιλιατών –
14. Απόλλων Πάργας –

Επόμενη αγωνιστική

Θύελλα Ελεούσας – Άρης Φιλιατών
Φιλοθέη Άρτας – Σούλι Παραμυθιάς
Θρίαμβος Λούρου – Οδυσσέας Νυδρίου
Όμηρος Νεοχωρίου – Μεσολόγγι
Τηλυκράτης – Απόλλων Πάργας
Πρέβεζα – Αστέρας Ρόκκα
Θεσπρωτός – Όλυμπος

(Πηγή: www.kolivas.de)