Οι Αλεπούδες όρμησαν…

Οι παραχαϊδεμένες αλεπούδες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια στο νησί χτύπησαν απόψε σχεδόν ταυτόχρονα τρία κοτέτσια δείχνοντας έτσι τον πραγματικό τους εαυτό.

Το έγκλημα όπως φαίνεται ήταν οργανωμένο . Ολα έδειχναν ότι οι πονηρές είχαν σχέδιο δράσης το οποίο και εκτέλεσαν με απόλυτη ακρίβεια.

Αφού κορνιάσανε οι κότες λίγο μετά το σούρουπο  μπήκαν στα κοτέτσια από ποριά που ετοίμαζαν όπως φαίνεται από πριν και όρμησαν στις ανυποψίαστες κότες.

Τα κοτέτσια ήταν και τα τρία με κοτόσυρμα και υπήρχε τρύπα σε όλα. Εικάζεται ότι υπήρξε συνεργός ανθρώπινος παράγοντας που βοήθησε τις αλεπούδες.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρείς ιδιοκτήτες ήταν οπαδοί της ίδιας… ομάδας.

Οι αλεπούδες με η χωρίς βοήθεια μπήκαν στα κοτέτσια και δεν αφήσανε φτερό.

Αλλού οι κορύτοι αλλού οι ταίστρες.

Οι κότες ανατσουτσουρώθηκαν και μάταια προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα χέρια των Τσατσαμάρων που κατά πάσα πιθανότητα είχαν προπονηθεί κιόλας.

Κάποιες κότες γλύτωσαν με μόλωπες και ξεπουπούλιασμα. Οι πιο πολλές όμως αποκεφαλίστηκαν και έμειναν επιτόπου.

Προσμπούκι αποτέλεσαν για τα αδηφάγα τέρατα τα μικρά κλωσουροπούλια ηλικίας δυο -τρίο μερώνε. Μάταια προσπαθούσε η μάνα-κλωσούρα να σώσει τα μικρά. Τελικά πέσανε όλοι στα δόντια της αλεπούς.

Τσάμπα μάγκας αποδείχτηκε ο κόκορας του κάθε κοτετσιού, που έτρεξε πρώτος να κρυφτεί αφήνοντας το γυναικείο πληθυσμό απροστάτευτο.

Οι κότες αυτή την εποχή ήταν στα ντουζένια τους καθώς και μπουρδούκια απο το φαί ήτανε και πολλά αυγά κάνανε. Δίκορκα κιόλας.

Ετσι το πλήγμα για τους ιδιοκτήτες ήταν μεγάλο, κυρίως οικονομικό.

Προδωμένοι από την συμπεριφορά των αλεπούδων αισθανόμαστε και όλοι εμείς οι Μεγανησιώτες γιατί ως γνωστό τα τελευταία χρόνια καλοδεχτήκαμε τα συμπαθητικά παμφάγα και δείξαμε συμπόνοια και κατανόηση στο δύσκολο κομμάτι της προσαρμογής τους. Τις ταίσαμε τις ποτίσαμε, τις χαιδέψαμε. Κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας και μας πείσανε ΄για την  ήρεμη συμπεριφορά τους.

Δεν αναρωτηθήκαμε όμως:- Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι!

Και να τα μαντάτα.

Να αναφέρω ότι τα κοτέτσια που δέχθηκαν χτύπημα ήταν σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

Το ένα στο Μύλο, το άλλο στο Ξωβάθυ και το τρίτο στη Μισσοή και οι αλεπούδες ήταν τρείς-τέσσερις σε κάθε σπείρα.

Ερευνες γίνονται από την αστυνομία για τον άνθρωπο που βοήθησε στο έγκλημα, και αναζητούνται ευθύνες από τους κοκόρους των κοτετσιών που αποδείχθηκαν …κότες.

Ανακρίνονται σαν μάρτυρες  περαστικοί από το χώρο του εγκλήματος πριν και μετά από αυτό.

Αριθμός θυμάτων σύνολο: 35 κότες και 20 κλωσουροπούλια που βρέθηκαν καρκωμένα.

Μια ζορκολάιμω που υπέκυψε σήμερα το πρωί και ένα γατσούλι που μπλέχτηκε κατά λάθος στον καυγά…

Οι αρχές του τόπου συγκλονισμένες από  το θλιβερό συμβάν δηλώνουν την συμπόνοια τους στις οικογένειες που επλήγησαν, και αποφάσισαν να πάρουν δραστικά μέτρα.

Απαγορεύουν ρητά οποιαδήποτε επαφή και σχέση με τα παμφάγα θηλαστικά.

Επικυρήσουν όλες τις αλεπούδες και προσφέρουν αμοιβή σε οποιον γνωρίζει τον ηθικό αυτουργό και συνεργό καθώς πιστεύει ότι οι αλεπούδες ήτανε βαλτές από άνθρωπο.

Ο κατηγορούμενος θα εκτίσει ποινή φυλάκισης σε ημέρες, όση και τα θύματά του, ζώντας σε κοτέτσι που θα επιλεγεί ως το πιο κατελωμένο, κάνοντας τον κόκορο…

Οποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί μας και εμείς θα μεταφέρουμε την πληροφορία στην αρμόδια αρχή.

BREAKING NEWS για το meganisi times

Καββαδα Ελλη