Quiz: «Πόσα ξέρετε για το Μεγανήσι;»

Από σήμερα και για κάμποσο διάστημα το MEGANISI TIMES θα πραγματοποιήσει έναν διαγωνισμό γνώσεων που θα αφορούν στο νησί μας. Ο τίτλος του διαδικτυακού αυτού quiz είναι: «Πόσα ξέρετε για το Μεγανήσι;» και ο σκοπός του είναι να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το νησί μας, την ιστορία του και τους ανθρώπους του, με διασκεδαστικό τρόπο.

Διαδικασία παιχνιδιού: Κάθε Τετάρτη και Κυριακή θα δημοσιεύεται από μια ερώτηση. Το σύνολο των ερωτήσεων θα είναι 10, άρα ο διαγωνισμός θα κρατήσει 5 εβδομάδες. Κάθε πλήρης απάντηση θα λαμβάνει 5 (πέντε) πόντους. Μερικώς σωστές ή πλημμελείς απαντήσεις θα βαθμολογούνται λιγότερο (ανάλογα με το βαθμό ακρίβειας). Νικητής του διαγωνισμού θα είναι όποιος συγκεντρώσει το μεγαλύτερο άθροισμα στο τέλος των ερωτήσεων. Δεν είναι δεσμευτικό να απαντήσει κανείς σε όλες τις ερωτήσεις, αυτό που μετράει είναι το σύνολο της βαθμολογίας.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις ως προς την συμμετοχή. Μπορεί να απαντήσει οποιοσδήποτε θέλει, είτε είναι Μεγανησιώτης είτε όχι, αν και είναι αυτονόητο ότι κάποιος Μεγανησιώτης θα έχει σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα 🙂

Να διευκρινιστεί ότι τα μέλη της συντακτικής επιτροπής  (πλην του γράφοντα) καθώς και οι συγγενείς τους, θα μπορούν να συμμετέχουν επίσης στον διαγωνισμό, από τη στιγμή που δε θα γνωρίζουν τις ερωτήσεις εκ των προτέρων. Σε περίπτωση όμως που κερδίσει κάποιος εξ αυτών δε θα έχει δικαίωμα στο δώρο του διαγωνισμού, για λόγους ευνόητους.

Δώρο διαγωνισμού: Αυτό που θα κερδίσει ο νικητής του διαγωνισμού -εκτός από την αναγνώριση των γνώσεών του- θα είναι ένα ταπεινό αλλά, πιστεύουμε, χρήσιμο βραβείο: ένα βιβλίο. 

Αποστολή απαντήσεων: Η αποστολή των απαντήσεων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά στον υπεύθυνο του διαγωνισμού Παναγιώτη Κονιδάρη και ειδικότερα στο e-mail: pkonid01@otenet.gr (προσοχή, μετά το pkonid ακολουθούν οι αριθμοί 0 και 1). Οι σωστές απαντήσεις θα δημοσιευτούν όλες μαζί στο τέλος του διαγωνισμού, έτσι ώστε να έχει την ευχέρεια κάποιος να συμμετέχει ακόμα κι αν έχει χάσει κάποιες, πχ τις πρώτες. Κατ’ εξαίρεσιν θα μπορούν να δοθούν και γραπτά στον διοργανωτή, ιδιοχείρως, αρκεί να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα.

Λοιπά θέματα: Ο βαθμός δυσκολίας των ερωτήσεων θα είναι αυξανόμενος. Οι ερωτήσεις θα έχουν να κάνουν με μυθικά, ιστορικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και λοιπά εγκυκλοπαιδικά θέματα που θα αφορούν στο Μεγανήσι. Οι απαντήσεις σπάνια θα είναι αυτόματες, δηλαδή θα απαιτείται κάποιου βαθμού έρευνα των συμμετεχόντων, καθώς για πολλές από τις απαντήσεις δε θα αρκεί μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων συμμετεχόντων, το βραβείο θα δοθεί κατόπιν κλήρωσης που θα γίνει σε μέρος και ώρα που θα καθοριστεί από τη συντακτική επιτροπή. Για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα που ενδέχεται να προκύψει υπεύθυνος είναι ο διοργανωτής.

  Ακολουθεί η πρώτη (μάλλον εύκολη) ερώτηση:

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά χρονιά απεβίωσε ο Μεγανησιώτης οπλαρχηγός Δήμος Φερεντίνος (Τσέλιος);

    Το μόνο που απομένει είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία και, κυρίως, καλή διασκέδαση σε όλους όσους θα πάρουν μέρος!