Απάντηση Συντακτικής Ομάδας Meganisi Times σε επιστολή της ΚΕΠΜ

Αγαπητοί κύριοι της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου»,

 Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωσή σας με τίτλο «Ζητήματα Δημοκρατίας», στην οποία κάνετε ευθεία και ανοίκεια επίθεση στο site μας για λογοκρισία. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε. Να τονίσουμε ότι οι απαντήσεις μας αφορούν στο κομμάτι που θίγει τη λειτουργία του Meganisi Times και μόνο, και όχι στις άλλες αναφορές της επιστολής.

 1.Το θέμα με την προβολή ή όχι της παρουσίας σας στο ΔΣ όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου, πιστεύαμε ότι το είχαμε ξεκαθαρίσει στα μέλη σας Κατωπόδη Μάκη και Κατωπόδη Σπύρο. Συγκεκριμένα, είχαμε πει ότι η μπαταρία της κάμερας έπεσε λίγο πριν την λήξη της μακροσκελούς συζήτησης. Παρ’ όλα αυτά στην ανάρτησή μας για το θέμα γράψαμε:

 «Μετά το πέρας της συνεδρίασης ομάδα Μεγανησιωτών που ήρθε από την Αθήνα για να παραστεί στο ΔΣ εκπροσωπώντας την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου», ζήτησε το λόγο. Μίλησε ο κος Νίκος Κονιδάρης εκθέτοντας εν συντομία τις αρχές της «ΚΕΠ» και την βούλησή της να βοηθήσει το Συμβούλιο στο δύσκολο, όπως είπε, έργο του. Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του ΔΣ ανέγνωσε την ανοιχτή επιστολή που είχε κατατεθεί στο ΔΣ. Η επιστολή έχει δημοσιευτεί εδώ.»

 Ακολουθούσε link με την επιστολή σας που είχε ήδη προδημοσιευθεί στο site μας. Επίσης το blog της ΚΕΠ έχει από την αρχή link στους συνδέσμους μας, Από πού λοιπόν φαίνεται η λογοκρισία που αναφέρετε; Εκτός κι αν το πρόβλημα έγκειται στο τι και ποιον προβάλει η κάμερα.  

 2. Η επιστολή σας με τίτλο «Απάντηση στον κο Δήμαρχο Μεγανησίου» που λέτε ότι δεν δημοσιεύθηκε, δεν ελήφθη ποτέ από μας [σημ: την πήραμε εκ των υστέρων σήμερα το μεσημέρι, μετά από παρέμβασή μας, από τον κο Γεράσιμο Πάλμο], άρα ο ισχυρισμός σας είναι έωλος, για να μην πούμε ψευδής. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε δική σας παράλειψη ή σε άλλο πρόβλημα με το e-mail για το οποίο δεν ευθύνεστε, πάντως κανένα από τα μέλη του MeganisiTimes δεν έλαβε στο mail του το συγκεκριμένο κείμενο. Όλα τα κείμενα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το Μεγανήσι και μας αποστέλλονται από πρόσωπα ή φορείς τα δημοσιεύουμε χωρίς λογοκρισία κι αυτό το έχουν διαπιστώσει άπαντες. Εκτός κι αν εννοείτε ότι έχουμε την υποχρέωση να περιδιαβαίνουμε όλα τα site του διαδικτύου νυχθημερόν, και να κάνουμε copy/paste οτιδήποτε δεν μας έχει αποσταλεί. Λυπούμαστε που θα σας στενοχωρήσουμε, αλλά αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις μας: δε μας φτάνουν οι ώρες τις μέρας.

 3. Γνωρίζουμε πολύ καλά με ποιες περιόδους και με τίνος είδους ανθρώπους είναι συνδεδεμένη η λογοκρισία και σας επιστρέφουμε την αιχμή, γιατί δεν μας αγγίζει ούτε στο ελάχιστο. Επειδή όμως θεωρήσαμε ότι αξιοπρεπώς οφείλαμε να μην δώσουμε έκταση στο θέμα των ασταμάτητων χυδαίων επιθέσεων που δεχτήκαμε από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του site μας  (κάτι που μάλλον εξελήφθη ως αδυναμία, αλλά έχει και η υπομονή τα όριά της),  θα θέλαμε να θέσουμε κι εμείς μια ερώτηση: με ποιες περιόδους και με ποιους ανθρώπους είναι συνδεδεμένος ο γκεμπελισμός; Γιατί τι άλλο είναι οι απρόκλητοι χαρακτηρισμοί «μιαροί», «βρώμα», «παράσιτα», «κοτζαμπάσηδες της εξουσίας», «εγκάθετοι», «ψευτοτσαμπουκάδες», «κλέφτης», «τσαμπούνα της αντικειμενικότητας», «τραμπούκοι» (για να αναφέρουμε μόνο μερικούς), που απεύθυναν σε συντάκτες του ΜΤ, στον αέρα ή και με e-mails (τα κρατήσαμε, ευτυχώς) άνθρωποι που υπογράφουν τις επιστολές σας (οπότε, υποθέτουμε, και μέλη σας);

 Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα, αλλά δεν έχει μάλλον νόημα. Από την αρχή κάποιοι προσπάθησαν να ταυτίσουν το ΜΤ με ένα δημοσιογραφικό φερέφωνο, και τώρα, 4-5 μήνες μετά που έχει αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ούτε φερέφωνα ούτε «ρεπόρτερ» όπως κάποιοι άλλοι, μεταφέρουν την κουβέντα στην μαγειρική και αρχίζουν να χάνουν την ψυχραιμία τους, αφού τους απομένει μόνο η δίκη προθέσεων.

  Λυπούμαστε ειλικρινά που η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» υπογράφει τέτοιου είδους λίβελους. Δε θα συρθούμε όμως σε καμιά περίπτωση στο πολιτικό ή μικροπολιτικό παιχνίδι που πιθανόν επιθυμούν να αναπτύξουν κάποια από τα μέλη της (όχι όλα), απλά διότι η λειτουργία και η ομάδα του ΜΤ δεν υπηρετεί τέτοιους σκοπούς, ούτε και το site έχει τέτοιο χαρακτήρα.  

 Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε τις επιστολές σας, πιστοί στο απόφθεγμα του Βολταίρου που επικαλείστε, αρκεί να κάνετε τον κόπο να μας τις στέλνετε. Ο οποίος Βολταίρος παρεμπιπτόντως,  είχε πει και το άλλο: «Αυτός που μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ανοησίες, μπορεί να σε κάνει να διαπράξεις και απαίσια πράγματα».

Η συντακτική ομάδα του MeganisiTimes

Κώστας Κανέλλος

Παναγιώτης Κονιδάρης

Γιώργος Κατωπόδης

Σάββας Μάλαμας

Έλλη Καββαδά.