Επιστολές «Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου»

Σήμερα το μεσημέρι (14:30) λάβαμε δύο επιστολές από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, τις οποίες και δημοσιεύουμε.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Απάντηση στον κ. Δήμαρχο.

  Στην συνεδρίαση της 02-04-2011 του Δ.Σ. Μεγανησίου με αφορμή δημόσια παρέμβαση της Κίνησής μας από 15-03-2011 με τίτλο  “o δρόμος για το Κεφάλι. Ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή “ η οποία αναρτήθηκε στα sites του Μεγανησίου  και κοινοποιήθηκε με fax στον Δήμο, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να απαντά σε ανώνυμες αναρτήσεις σε blogs και sites και όποιος θέλει να βάλει ένα θέμα να προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για δημόσια συζήτηση. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι μέλος της Κίνησής μας που παρακολουθούσε την συνεδρίαση   δήλωσε ότι εκπροσωπεί την Κίνηση και μάλιστα κατέθεσε αντίγραφο της παρέμβασής υπογεγραμμένο από μέλη της.

Διαφωνούμε με την άποψη του Δημάρχου ότι τα προβλήματα πρέπει να τίθενται και να συζητούνται, αποκλειστικά, στο Δ.Σ. και για λόγους αρχής αλλά και επί της ουσίας.

Σύμφωνα με τις διακηρυγμένες αρχές της Κίνησής μας ένας από τους βασικούς σκοπούς της είναι η ενημέρωση της κοινωνίας του Μεγανησίου για μια σειρά προβλήματα που την απασχολούν και τα οποία έχουμε δημόσια προσδιορίσει. Βασικό εργαλείο ενημέρωσης αποτελούν για μας τα δύο sites του Μεγανησίου τα οποία μέχρι σήμερα συνέβαλαν αποφασιστικά στην διάχυση των ειδήσεων και την ενημέρωση. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να δημοσιοποιούμε τις παρεμβάσεις μας μέσα από τα sites αλλά θα φροντίσουμε και  να τις πρωτοκολλούμε, υπογεγραμμένες, στον Δήμο για να μην υπάρχει χώρος για υπεκφυγές και αποφυγή απαντήσεως. Δηλώσαμε δημόσια ότι θα παριστάμεθα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και ήδη το υλοποιήσαμε παρ’ όλη  την προσπάθεια που καταβλήθηκε να μειωθεί η σημασία της παρουσίας μας αυτής.

Αντιπαρερχόμενοι την αιχμή περί ανωνυμίας, γιατί στο Μεγανήσι όλοι γνωριζόμαστε δηλώνουμε ότι δεν έχουμε σκοπό  να εμπλακούμε στο σκηνικό αντιπαράθεσης  που προσπαθούν να στήσουν ανώνυμοι καλοθελητές και παπαγαλάκια. Επιμένουμε στις θέσεις που αναπτύξαμε στην παρέμβασή μας με τίτλο “ενότητα στη δράση ή διχασμός “ από  18-03-2011 και βεβαιώνουμε και πάλι ότι σκοπός μας είναι η βοήθεια προς στον Δήμο κι’ όχι η στείρα αντιπαράθεση.

Όσον αφορά την ουσία της διαφωνίας μας επισημαίνουμε ότι τα ερωτήματα που διατυπώσαμε με την παρέμβασή μας αναμένουν απάντηση.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΑΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ

 ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΕΡ. ΠΑΛΜΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΗΣ. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΙΑΝΟΥΤΣΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΕΛ. ΚΑΡΩΠΟΔΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΛΑΚΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΕΡ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ

…………………………………………………………………………………………………………………………….

ΑΘΗΝΑ 3-5-2011

Αρ. Πρωτ.  4

Προς: MeganisiTimes

           Meganisinews

           Λευκαδίτικα Νέα

           My Lefkada

           Νέα Λευκάδας

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχουμε φτάσει λοιπόν εδώ.

Στο Μεγανήσι, το 2011, μιλάμε για Ζητήματα Δημοκρατίας.

Ας δούμε τα γεγονότα:

  • Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 30 Απρίλη του 2011 (Ναι, σωστά βλέπουμε, 2011) δεν διαβάζονται, Επιστολή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ με τις υπογραφές 25 Μεγανησιωτών, με θέμα τη μαρίνα στο Βαθύ και Επιστολή –Ερώτηση μέλους της Γραμματείας της Κίνησής μας με θέμα το νερό στο Μεγανήσι και την ΕΥΔΑΠ. Και τα δύο Κείμενα είχαν έγκαιρα φτάσει στις υπηρεσίες του Δήμου και είχαν πάρει σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου. Επισημαίνεται επίσης ότι το κείμενο της Κίνησης για τη μαρίνα είχε φθάσει με ΦΑΧ στις υπηρεσίες του Δήμου δεν είχε πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο και πρωτοκολλήθηκε καθυστερημένα μόνο μετά από παρέμβαση μέλους της Γραμματείας της Κίνησης. 
  • Σε προηγούμενη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, και για δημόσια παρέμβαση της Γραμματείας της Κίνησής μας με θέμα το Κεφάλι, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι δε αισθάνεται υποχρεωμένος να απαντά σε ανώνυμες αναρτήσεις, παρά την κατάθεση του κειμένου στη Συνεδρίαση του ΔΣ με τις υπογραφές των μελών της Γραμματείας της Κίνησής μας.
  • Στην παρουσίαση των Θέσεων της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ  στο Δημοτικό Συμβούλιο το βίντεο της συνεδρίασης που ανεβαίνει στο MeganisiTimes, σταματά όταν ξεκινά η παρουσίαση των θέσεων της Κ.Ε.Π.Μ.  . Επίσημη δικαιολογία από το MeganisiTimes ήταν ότι ίσως τυχαία τελείωσε η κασέτα.
  • Στις 16 /4/2011 Επιστολή μας με θέμα ‘’ Απάντηση στον κ. Δήμαρχο Μεγανησίου ‘’ κοινοποιήθηκε και στα δύο site αλλά το MeganisiTimes δεν τη δημοσίευσε. 

Τα γεγονότα πια είναι και πολλά και ιδιαίτερα σοβαρά ώστε να προκαλούν έντονο  προβληματισμό. Δε συζητάμε πια στο επίπεδο ‘συμφωνούμε – διαφωνούμε’ ή μου ‘αρέσει – δεν μου αρέσει’  ή ‘ εμείς είμαστε πλειοψηφία, δημοκρατικά εκλεγμένοι, και θεσμικά αποφασίζουμε’, αλλά για προσπάθεια φίμωσης της άλλης Άποψης.

Κύριε Στάθη Ζαβιτσάνο, έχετε καταλάβει τι κάνετε;  Έχει σχέση η συγκεκριμένη συμπεριφορά σας με το θεσμικό σας ρόλο και τις Δημοκρατικές Παραδόσεις του νησιού μας;

Κύριε Παναγιώτη Κονιδάρη, θεωρείτε ότι μπορείτε να απαξιώνετε ή να ειρωνεύεστε συμπατριώτες σας από την έδρα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (για αυτό βέβαια κρίνεστε), αλλά δεν δικαιούστε να παραβιάζετε τις Διαδικασίες λειτουργίας του Θεσμικού Οργάνου που έχετε την τιμή να προεδρεύετε.

Κύριοι Θανάση Κονιδάρη, Παναγιώτη Κονιδάρη, Άλκη Κονιδάρη, Σπύρο Μάλαμα, Δημήτρη Μάντζαρη, Θωμά Φερεντίνο και κυρίες  Έλλη Καββαδά και Βησσαρία Πολίτη, της πλειοψηφίας του ΔΣ, έχετε τις ίδιες σοβαρές ευθύνες, γιατί με την σιωπή σας και την ανοχή σας επιτρέπετε να  χτίζονται οι παραπάνω απαράδεκτες συμπεριφορές.

Κύριοι Κώστα Κανέλλο, Σάββα Μάλαμα, Γιώργο Κατωπόδη, Παναγιώτη Κατωπόδη και κυρία Έλλη Καββαδά,  Διαχειριστές του MeganisiTimes, (κάποιοι από σας είναι και Δημοτικοί Σύμβουλοι), καλές και οι συνταγές μαγειρικής, αλλά ελπίζουμε να γνωρίζετε (ή να μπορείτε να μάθετε)  τι σημαίνει Λογοκρισία και με ποιες ιστορικές περιόδους της Χώρας είναι συνδεδεμένη.

Κύριοι της  Αντιπολίτευσης ( Γεώργιο Αργύρη , Κωνσταντίνο Αυγερινό,   Παναγιώτη Δάγλα , Νικολάο Πολίτη, Αικατερίνη Καββαδά)

; Τι λέτε; αλλά κυρίως τι κάνει ή τι πρόκειται να κάνει η αντιπολίτευση για όλα αυτά ;  Δεν αρκεί μια χαλαρή στήριξη. Περιμένουμε να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι Μεγανησιώτες;

Τελικά εμείς, η ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ, πρέπει να αναθεωρήσουμε την αρχική μας Διακήρυξη και να συμπεριλάβουμε στους βασικούς μας στόχους και τον αγώνα για τη Δημοκρατία στο Μεγανήσι. Γιατί ο Βολταίρος και η περίφημη φράση του ‘Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες’ φαίνεται ότι δεν απασχολούν κάποιους σοβαρούς θεσμικούς παράγοντες στο Μεγανήσι του 2011.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΤΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΟΥΤΣΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΡΙΣ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΕΛ. ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΛΑΚΗΣ

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΒΗΣ. ΝΙΚΟΣ

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΠΑΛΜΟΣ ΠΕΡ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ