Κηδεύτηκε ο Λευκαδίτης αγωνιστής Απόστολος Σάντας

Παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄Νεκροταφείο η νεκρώσιμος ακολουθία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Απόστολου Σάντα.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος, στις 30 Μαΐου του 1941, μαζί με το Λάκη Σάντα, κατέβασαν τη ναζιστική σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, υπουργοί, βουλευτές από όλα τα κόμματα, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στελέχοι των Ενόπλων Δυνάμεων, πανεπιστημιακοί και άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών.

Απο τη Λευκάδα εκτός του Απόστολου Κακλαμάνη, ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης και ο Δήμαρχος Κώστας Αραβανής.  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων  Αττικής «Η Αγία Μαύρα» Σωκράτης Κακλαμάνης, ο πρώην πρόεδρος Θεοφύλακτος Λογοθέτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη» Σούλα Λάζαρη Βαμβακούση.

Από το Μεγανήσι, από τον Σύνδεσμο Μεγανησιωτών «Ο Μέντης», ο Γ.Γραμματέας Κανέλλος Κωνσταντίνος, το τακτικό μέλος Χαράλαμπος Κατωπόδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Φοιτητών και Σπουδαστών Αττικής Ματίνα Πολίτη.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=n9470lfoUZw’]

Φωτό & Βίντεο: Κανέλλος Κώστας