Απάντηση της Γραμματείας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών στο MeganisiTimes

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ MEGANISI TIMES

 Θεωρούμε ότι συμφωνείτε ότι η δημοσίευση στο site σας κάποιων κειμένων μας και  η παρουσία του blog της ΚΕΠΜ στους συνδέσμους του site σας, είναι δείγμα καλών προθέσεων, όμως δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για κάποια μελλοντική εκ μέρους σας μικρή ή μεγάλη παράλειψη.

Μας δηλώνετε ότι η επιστολή μας με τίτλο «Απάντηση στον κο Δήμαρχο Μεγανησίου» που δεν δημοσιεύθηκε στο site σας, δεν ελήφθη ποτέ από σας. Επίσης δηλώνετε ότι η ανακοίνωσή μας με τίτλο ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν έφτασε στο site σας όταν έφυγε από μας και πήγε σε όλους τους άλλους αποδέκτες. Σας βεβαιώνουμε ότι και τα κείμενά μας που λάβατε στο παρελθόν και τα δύο κείμενα, που δηλώνετε ότι δε λάβατε, έχουν σταλεί με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση του site σας και έχουμε στη διάθεσή σας όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Είναι πιθανό κάποιο ‘φίλτρο’ του παραλήπτη να τα έκοψε αλλά κάτι τέτοιο μπορείτε να το ψάξετε και να το διορθώσετε τεχνολογικά ώστε να μη χάνετε πολύτιμη αλληλογραφία και να αποφευχθούν ανάλογες παρεξηγήσεις στο μέλλον.

Εκ των υστέρων μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε για επιλεκτική μεταχείριση, όταν η επιστολή μας με τίτλο «Απάντηση στον κο Δήμαρχο Μεγανησίου» δεν έφτασε σε σας και πήγε μόνο στο Meganisi News. Φυσικά δεν εννοούμε ότι έχετε την υποχρέωση να περιδιαβαίνετε όλα τα site του διαδικτύου νυχθημερόν, αλλά την συγκεκριμένη επιστολή στο Meganisi News την έχετε δει και επαρκώς μελετήσει. Έτσι ειλικρινά δεν πέρασε ούτε στιγμή από τη σκέψη μας η πιθανότητα να μην έχετε λάβει τα κείμενά μας. Άρα και το συμπέρασμα μας περί λογοκρισίας ήταν λογικό.

Στην περίπτωση της πτώσης της μπαταρίας της κάμερας λήψης, δευτερόλεπτα πριν αρχίσει η ανάγνωση της επιστολής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε μια δεύτερη περίπτωση που η τεχνολογία συνωμότησε για να σας συκοφαντήσει και να παρασύρει και μας στην καταγγελία.

Σχετικά με την παράγραφο του κειμένου σας που αρχίζει με το 3. και τελειώνει  στο … (οπότε, υποθέτουμε, και μέλη σας);. Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει η ΚΕΠΜ εκφράζεται με κείμενα που υπογράφονται από την Γραμματεία της ή από μεγάλο αριθμό μελών της και είναι απολύτως καθαρό ότι αναλαμβάνει και την ευθύνη των λόγων της. Από εκεί και πέρα, μέλη της Γραμματείας μας ή μέλη της ΚΕΠΜ ή φίλοι που υπέγραψαν κάποιο κείμενο μας, διατηρούν την απόλυτη αυτοτέλειά τους και το δικαίωμα της ελεύθερης ατομικής έκφρασης και επομένως μπορούν με την υπογραφή τους να εκφράζουν όποια άλλη άποψη επιθυμούν, μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, αναλαμβάνοντας και την ανάλογη ευθύνη. Είναι απολύτως συκοφαντική η προσπάθεια να συνδεθεί η ΚΕΠΜ με υβριστικά κείμενα που λέτε ότι έχετε στην κατοχή σας και υπογράφονται ατομικά από Μεγανησιώτες μέλη ή μη μέλη της Κίνησής μας. Θεωρούμε ότι το θέμα δεν μας αφορά καθόλου και απορούμε γιατί περιλαμβάνεται σε μια απάντησή σας προς την ΚΕΠΜ. Επομένως στην ερώτηση σας για τον γκεμπελισμό, είτε είναι τεστ γνώσεων είτε μας αποδίδετε σχετική κατηγορία, σας απαντάμε ότι η παράγραφος 3. της απάντησής σας είναι ένα καλό παράδειγμα.

Εν κατακλείδι, επιθυμώντας να δηλώσουμε ξεκάθαρα την καλή μας πρόθεση, δεχόμαστε τις εξηγήσεις σας και θα θέλαμε να καταλάβετε και σεις τη δική μας θέση για τα γεγονότα. Ελπίζουμε σε καλύτερη επικοινωνία στο μέλλον ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε ανάλογη παρεξήγηση.

                                     Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ