Εδώ Μεγανήσι…( τα νέα μας )

Καλησπέρα ξανά από Μεγανήσι.

Αργήσαμε  αρκετά αυτή τη φορά να τα πούμε αλλά δικαιολογημένα θάλεγα. Εξάλλου τις μέρες που πέρασαν οι περισσότεροι από σας μάθατε νέα από… κοντά.

Και ήρθε το Πάσχα επιτέλους και η Μεγάλη Βδομάδα παρόλο που μπήκε με βροχή δεν εμπόδισε κανένα να έρθει, να βγεί και να φάει φρέσκο ψημένο αρνάκι σπίτι του.

Ετοιμοι εμείς υποδεχόμασταν έναν έναν τους δικούς μας που σταδιακά και με αποκορύφωμα το Μ. Σάββατο κατέφθανε στο νησί.

Τις πρώτες μέρες, κι επειδή οι δουλειές ήταν πολλές κυκλοφορούσαμε εμείς κι εμείς και τα σκυλάκια που αυξάνονται κι αυτά τον τελευταίο καιρό με γοργούς ρυθμούς.

Η Λάσπη ξημερώματα του Λαζάρου έγινε μαμά και έφερε στον κόσμο 7 πανέμορφα κουτάβια.

Πανευτυχής ο μπαμπάς Ροκυ έβγαλε έξω τους φίλους του για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός.

Ο Ρόκυ κι η παρέα.

Πατέρας περιμένει όμως να γίνει και από την Μαο που έτρεχε από πίσω του.

Σπύρο κάτι πρέπει να κάνεις με το Ρόκυ. Θα γεμίσει το νησί κουτάβια και θα τρέχεις να τα αναγνωρίσεις .

Με την πρώτη λιακάδα έσκασαν μύτη και τα γιωτ.

Ο Ντίνος τάβαλε πάλι με την παρέα και αναζήτησε αλλού συντροφιά καθώς είχε προηγηθεί άγριο ξύπνμημα μεταμεσονύχτιο από τηλεφώνημα άγνωστου φαρσερ που τον αναστάτωσε.Και φυσικά οι υποψίες βάραιναν τους συνήθεις ύποπτους, Μηνά κ.τ.λ.

Ετσι χώρισαν για άλλη μια φορά , κι ο καθένας πήρε το δρόμο του…ξανά!

O Mάης κι η Ανοιξη πάντως δεν μπήκανε καλά για τον φίλο μας. Παραμονή Πρωτομαγιάς βρήκε στην αυλή του γλαστράκι με λουλούδι και πιστεύει ακράδαντα και διατυμπανίζει ότι είναι προιόν μαύρης μαγείας από τους τέως φίλους του. Γι αυτό και το …πέταξε. Παρόλα  αυτά-πρίν τα γεγονότα – στέλνει χαιρετισμούς και ευχές.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ARmO-bD0ZTs’]

 

Παζάρι

Και το νησί σιγά -σιγά ζωντάνευε και κόσμος έμπαινε. Το Παζάρι που στήθηκε στην πλατεία ,ο κόσμος που πηγαινοερχόνταν, οι θαμμώνες των μαγαζιών και ο καλός καιρός έφτιαξαν την διάθεσή μας και μας έβαζαν σε πολύ γιορτινό κλίμα. Δυστυχώς όλο αυτό ανατράπηκε όταν το ασθενοφόρο μετέφερε στο νοσοκομείο τον δεκαεξάχρονο που μόλις είχε χτυπήσει σε τροχαίο. Μηχανάκι με αυτοκίνητο. Ο μικρός χειρουργήθηκε και τώρα είναι καλά.. Αυτό όμως δεν μας καθυσηχάζει. Καλοκαίρι έρχεται παιδιά…

Κάτι οι μικροί δρόμοι, κάτι οι ταχύτητες, κάτι η δυσανάλογη κίνηση,  κάτι το νεαρό της ηλικίας…Το κακό δεν αργεί.

Και προσοχή στο ποτό όταν οδηγείτε. Αφήστε το μηχανάκι σας όπου κιαν βρίσκεστε και πες τε σε κάποιον να σας πάει σπίτι. Ετσι κι αλλιώς εδώ  οι αποστάσεις είναι κοντινές και το μηχανάκι σας δεν κινδυνεύει.

Και τώρα που είπα ποτό!!!

Οι λάτρεις του καλού κρασιού σε λίγο καιρό θα μπορούν να απολαμβάνουν καλό κρασί σε ένα καινούργιο μαγαζί που ανοίγει στο κέντρο η φίλη και γνωστή Αθηναία Σελέμπριτι Χαρούλα. Το μαγαζί θα λέγεται» Fabrika wines bar» και εν καιρώ θα ενημερωθείτε λεπτομερώς. Καλές δουλειές Χαρούλα και …μην το πιείς το κρασί όλο μόνη σου…

Με στυλ επιχειρηματία…η Χαρούλα.

Η κίνηση στο pik

Μ. Πέμτη και όλα τα μαγαζιά φίσκα από το πρωί με κόσμο που απολάμβανε τον καφέ το φαγητό και το ποτάκι του το βράδυ.Κουρασμένος μα περισσότερο φοβισμένος και αγχωμένος ο κοσμάκης προσπαθούσε να «ρουφήξει ¨κάθε στιγμή των διακοπών του, μέχρι να επιστρέψει και πάλι στον καθημερινό του αγώνα.

Να αναφέρουμε όμως και αυτούς που αυτές τις μέρες δουλεύουν και δεν καταλαβαίνουν γιορτές, δεν βλέπουν φίλους, δεν γιορτάζουν οικογενειακά. Που ξενυχτάνε για να διασκεδάζουν οι άλλοι, που φτιάχνουν καφέδες για να πίνουν οι άλλοι, που γενικά δεν κάνουν διακοπές όταν κάνουν οι άλλοι…

Και στις μέρες μας είναι πολλοί. Ολο και περισσότερα νέα παιδιά αναγκάζονται να δουλεύουν στις διακοπές τους, γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Κι όχι ότι είναι ντροπή , η δουλειά είναι τιμή, απλά είναι …παράπονο.

Οι επόμενες μέρες κύλησαν ήσυχα παραδοσιακά. Την Μ. Παρασκευή ο Ιούδας φέτος ¨φίλησε υπέροχα ¨και στα τρία χωριά και πήρε αυτό που του άξιζε. Στο Βαθύ πήγε δι απαγχωνισμού και στο Κατωμέρι οδηγήθηκε στην πυρά όπως κάθε χρόνο.

Στο Σπαρτοχώρι για πρώτη φορά φέτος τιμωρήθηκε ανάλογα.

Και ο Επιτάφειος πανέμορφα στολισμένος έκανε την αντίστοιχη περιφορά του με πλήθος αναμμένα φαναράκια στις αυλές των σπιτιών περνώντας πάνω από τις χειροποίητες μεντανίες που είχαν στρωθεί στους δρόμους.

Η πιο όμορφη εικόνα που είδα εκείνο το βράδυ ήταν το σπίτι της Ρούλας στο Κατωμέρι, που είχε κρεμάσει αναμμένα φαναράκια στον κισσό που αγκάλιαζε τη σκάλα.

Και ήρθε η Ανάσταση θορυβώδες και εντυπωσιακή, και την παράσταση όπως κάθε χρόνο την έκλεψε το Βαθύ. Τα βεγγαλικά άναβαν κι έσβηναν για πάρα πολύ ώρα και έφτιαχναν πολύχρωμες βεντάλιες στον ουρανό.

Και μετά τη μαγειρίτσα ο κόσμος βγήκε για διασκέδαση μέχρι πρωίας….

Την  Δευτέρα του Πάσχα η διάθεση άλλαζε, αφού άρχιζε πια η αντίστροφη μέτρηση.

Ετσι όσοι έφευγαν την επομένη έκαναν μια τελευταία έξοδο, ήπιαν ένα τελευταίο ποτό στο Μεγανήσι και ευχήθηκαν σε Γιώργηδες και Γιωργίες που γιόρταζαν.

Εκτός από γιορτές είχαμε και πολλά γενέθλια. Τα δικά τους γιόρτασαν δυο γνωστές κυρίες – η μία πολύ σελέμπριτι- με φίλους και γνωστούς, με τούρτα και…σαμπάνιες!!!

Σύνολο κεριών;;; Είναι μυστικό και γιαυτό η τούρτα είχε μόνο -τι πρωτότυπο- ερωτηματικό.

Το happy birthday ευχήθηκε στις κυρίες ο Δημ. Σύμβουλος κύριος Μάλαμας που εκτός από το παρά-εμπόριο στηρίζει και την… νύχτα, και ο πάντα happy Νίκος.

Χρόνια πολλά λοιπόν κι από μας και σε αυτούς που είχαν γενέθλια, και σε όσους γιόρταζαν αυτές τις μέρες. Στο Λάζαρο, τον Βάιο, τον Τάσο, την Αναστασία,τον Γιώργο την Γιωργία, το Ζώη τη Ζωή  τους Παναγιώτηδες που γιόρταζαν την ίδια μέρα,και τον Θωμά .

Οι μέρες που περνούσαν άδειαζαν σιγά σιγά το νησί και φτάσαμε στην Κυριακή παραμονή Πρωτομαγιάς που ο κακός καιρός συνόδευε απόλυτα την άσχημη ψυχολογία

Κι αυτών που τελευταίοι έφυγαν και αυτών που έμειναν.Μοναδική χαρούμενη πινελιά, η παρέα των ανθοπώλων που μοίραζαν λουλούδια στο κόσμο.

Ο Γιάννης μούσκεμα από τη βροχή μοίραζε λουλούδια.

Η παιδική χαρά δεν θύμιζε σε τίποτα την εικόνα που είχε πρίν από λίγες μέρες. Τα  τελευταία παιδάκια που δεν μένουν στο νησί, έφυγαν και τα δικά μας ήταν όλα σπίτι για διάβασμα καθώς τα περίμενε μια δύσκολη Δευτέρα με πρωινό ξύπνημα και σχολείο.

Τελευταία για την Αθήνα έφυγε η Ιώ η οποία θυμωμένη -που θα  έφευγε μάλλον- αρνήθηκε να ποζάρει και μας γύρισε την πλάτη.

Η Ιώ θυμωμένη

Τα σκάφη που έμπαιναν στο λιμάνι μας επανέφεραν στην πραγματικότητα που έλεγε ότι το Καλοκαίρι είναι κοντά…Μια ανάσα σχεδόν και θα το δείτε. Εξ΄’αλλου μαζί έχουμε δεί το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός…

Τα πρώτα σκάφη στο Βαθύ.

Ο καιρός που αυτές τις μέρες μας έχει αρρωστήσει με τα κόλπα του. Μια ήλιο μια βροχή. Αρρωστούλης έφυγε κι ο δικός μου που εξάντλησε και με το παραπάνω τις διακοπές του και γύρισε στην Αθήνα Δευτέρα..,. Λατρεία το Μεγανήσι παιδί μου το καταλαβαίνω αλλά όχι να αρρωστήσεις κι όλας…Υπομονή, μέρες μείνανε.

Και αφού τα λέμε όλα ας ρίξουμε μια ματιά και στα κοινωνικά μας.

Η βάφτιση του μικρού Κωσταντίνου την Πέμτη του Πάσχα, ήρθε να συμπληρώσει την ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα. Ο μικρός βαφτίστηκε την Πέμτη του Πάσχα. Να ευχηθούμε στους γονείς Σία και Μάκη Κατοπώδη να ζήσει ο μικρός τους και στη νονά Ελένη Αυγερινού πάντα άξια.

Ο Σπύρος και η Μαυρέτα αρραβωνιάστηκαν σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.Να ζήσετε παιδιά και καλά στέφανα.

Ο Γιώργος Φερεντίνος και η γυναίκα του Τέτα τέλεσαν τον θρησκευτικό τους γάμο και βάφτισαν την κόρη τους στην Αγία Κυριακή το Σάββατο.

Η μικρή πήρε το όνομα Αργυρώ. Πολλές ευχές παιδιά για σας και το κοριτσάκι σας.

Στο μεταξύ δεν έλειψαν και τα δυσάρεστα γεγονότα. Η ζωή βλεπετε έχει και αυτή τη πλευρά. Τρείς οικογένειες αποχαιρέτησαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Τον πατέρα τους Δημήτρη Αργύρη του Μαρίνου αποχαιρέησαν η Ζωή και ο Μαρίνος Αργύρης λίγο πρίν το Πάσχα, και ο Γιάννης Μαυρομάτης την μητέρα του Κωνσταντίνα Μαυρομάτη  στο Σπαρτοχώρι.

Στο Κατωμέρι την Τετάρτη 3 Μαίου έφυγε από την ζωή η Κατερίνα  Κατωπόδη σύζηγος Βασιλείου, μητέρα του Παναγιώτη της Ευθυμίας και της Βαγγελιώς.

Απο εμάς θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες. Να είναι γεροί, και πάντα να θυμούνται τους δικούς τους ανθρώπους.

Να ευχηθούμε επίσης χρόνια πολλά στην Μαυρέτα   και στην Ειρήνη που γιόρταζαν…

Αυτά τα νέα μας μέχρι στιγμής… ( 6 Μαίου )

Σας κούρασα λίγο αλλά είχαμε καιρό νατα πούμε κι είχαν μαζευτεί πολλά.

 

Η παρέα του Καπι επι της υποδοχής των σκαφών και το Βαθύ όπως είναι σήμερα.

Μέχρι την επόμενη φορά να είμαστε όλοι καλά.Να περνάνε γρήγορα και όμορφα οι μέρες  ωσπου να ξαναβρεθούμε.

Χαμόγελο και όνειρα θέλει η ζωή. Ονειρευτείται κι εσείς γλυκά με μια Καληνύχτα από Μεγανήσι...

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=OFH6mJpwMCQ’]

Για το κλείσιμο σας έχω βιντεάκι με εικόνες και στιγμές από τις μέρες που πέρασαν.