Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μεγανήσι στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Ξεκίνησε το Συνέδριο Μικρών Νησιών με πληθώρα κόσμου, και λόγω της επικείμενης έλευσης του Πρωθυπουργού. Τις εργασίες άνοιξε ο κος Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Νησιών και κατόπιν πήρε τον λόγο ο αμφιτρύωνας δήμαρχος Μεγανησίου κος Ζαβιτσάνος (την εισαγωγική του ομιλία θα την μεταδόσουμε πλήρη), που αφού καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό, τον κάλεσε να χαιρετήσει τις εργασίες.

Δημοσιεύουμε τις πρώτες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κου Γιώργου Παπανδρέου στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, στο Μεγανήσι. Ο Πρωθυπουργός απεύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους και μίλησε για περίπου μισή ώρα. Συνοπτικά η ομιλία του κινήθηκε στα αναμενόμενα πλαίσια, δίχως ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Επικεντρώθηκε περισσότερο στην ανάγκη να σταματήσουν, όπως είπε, οι εγκληματικές φημολογίες χρεοκοπίας, διέψευσε τα περί δραχμής μεθ’ επιτάσεως και έκανε κάποιες μικρές βελτιωτικές εξαγγελίες για τα νησιά. Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της ομιλίας του και βίντεο, όπως τα καταγράψαμε, θα δημοσιεύσουμε στην πορεία.

Video 1: http://vimeo.com/23406515

Video 2: http://vimeo.com/23410310

Video 3: http://vimeo.com/23410152

Το Συνέδριο, μετά την αποχώρηση του κου Παπανδρέου για τη Λευκάδα συνεχίστηκε με μιας ώρας καθυστέρηση με τον κο Ντόλιο, υφυπουργό Εσωτερικών και άλλους ομιλητές. Τις εισηγήσεις τους θα μεταδόσουμε περιληπτικά στο τέλος της πρώτης μέρας.

Φωτό: Βασίλης Φίλης / Papandreou.gr (Για περαιτέρω αναδημοσίευση απαιτείται η πηγή)