Δήλωση Δημάρχου κου Ζαβιτσάνου για το Συνέδριο Μικρών Νησιών

Σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Μεγανήσι και την διοργάνωση του 4ου Συνεδρίου του δικτύου μικρών νησιών, ο Δήμαρχος Μεγανησίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

          Η διοργάνωση στο Μεγανήσι του 4ου Συνεδρίου του Δικτύου Μικρών Νησιών, επέτυχε απόλυτα το στόχο της.

          Αφενός μας έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξουμε την σημαντικότητα των μικρών νησιών, κυρίως των αναπτυξιακών  δυνατοτήτων τους και αφετέρου η περιοχή μας και ειδικότερα το Μεγανήσι βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας και της προσοχής ολόκληρης της χώρας.

          Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας, με ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο, προσέδωσε επιπρόσθετο κύρος στην διοργάνωση και σε όλους εμάς την δυνατότητα αμεσότερης  καταγραφής και προσέγγισης των λύσεων σε σημαντικά και χρονίζοντα ζητήματα της περιοχής μας.

          Ειδικότερα για το Μεγανήσι, μέσα από την επιτυχημένη διοργάνωση του διημέρου, προβάλλαμε τις μεγάλες αναπτυξιακές του δυνατότητες και την ποιοτική ιδιαιτερότητά του ως τουριστικού προορισμού με τον φιλόξενο χαρακτήρα του. Για να το πετύχουμε αυτό, υπήρξε άρτια συνεργασία όλων των φορέων του Νησιού. Ιδιαίτερα να επισημάνω και ταυτόχρονα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες του Μεγανησιού, που έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό, το ξενοδοχείο Esperides, το ferry – boat «Μεγανήσι» και τον «Αγχίαλο», τους Δημοτικούς Συμβούλους, αυτούς που προσέφεραν εθελοντικά και όλους τους κατοίκους και βέβαια τους εργαζόμενους στο Δήμο που άφησαν στην άκρη την συμβατική υπηρεσιακή τους υποχρέωση και έδωσαν κομμάτι της ψυχής τους. Τέλος τον βουλευτή Λευκάδας κο Μαργέλη Σπύρο, που αφανώς και με συνεχή προσπάθεια συνέβαλε τόσο για την παρουσία του Πρωθυπουργού και του Κυβερνητικού κλιμακίου, όσο και για την ωρίμανση και προώθηση των σημαντικών και ουσιαστικών αναπτυξιακών έργων της περιοχή μας. 

          Μένει σε όλους εμάς να διαχειριστούμε σωστά και ταυτόχρονα να κεφαλαιοποιήσουμε για τον τόπο μας τα πολύ θετικά αποτελέσματα αυτής της διοργάνωσης.

                                                             Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

                                                             Δήμαρχος Μεγανησίου