Απεργιακό τσουνάμι αύριο Τετάρτη 11 Μάη.

Απεργία 24ωρη έχει εξαγγείλει αύριο Τετάρτη 11 Μαϊου  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τόσο στο δημόσιο όσο και στα μέσα μεταφοράς μπαίνει λουκέτο!

24ωρη απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ την Τετάρτη ενώ δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία στο δημόσιο

24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών.

Αρχικά τα τρένα και ο προαστικός θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο.

Με στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 8.00 το πρωί και από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).

Εντός της ημέρας συνεδριάζουν, επίσης, οι εργαζόμενοι σε τραμ, τα οποία πιθανότατα θα ακινητοποιηθούν κάποιες ώρες στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας. Αντιστοίχως, από τις 9.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στην Αθήνα, αφού οι εργαζόμενοι θα μετάσχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας από την αρχή ως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ ως την λήξη της βάρδιας.

Αντιθέτως, σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, οι οποίοι αναμένεται εντός της ημέρας να λάβουν τη σχετική απόφαση. Επίσης, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που πάντως ακύρωσε και την κινητοποίηση που είχε προγραμματίσει για τις 18 του μηνός.

Το ίδιο θα συμβεί και στα αεροδρόμια της χώρας καθώς αμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικά αεροδρόμια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στάσεις εργασίας σε ώρες που δεν θα εµποδίσουν τους πολίτες να συµµετάσχουν στα συλλαλητήρια αποφάσισαν για αύριο οι εργαζόµενοι στα µέσα µεταφοράς. Τα εργατικά συνδικάτα, όπως τονίζεται σε σχετική διακήρυξη, απεργούν και διεκδικούν αποδέσµευση από τις προβλέψεις του Μνηµονίου τονίζοντας ότι:

n Η ανεργία, οι απολύσεις, τα 4ήµερα και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αυξάνονται δραµατικά ως αποτέλεσµα της βαθύτατης ύφεσης στην οικονοµία.

n Συνεχίζεται ανενόχλητα το µεγάλο πάρτι της φοροδιαφυγής.

n Τα κυκλώµατα και τακαρτέλ στα καύσιµα, στην υγεία, στις εισαγωγές και την εµπορία αγροτικών και βασικών καταναλωτικών προϊόντωνκερδοσκοπούν και βουλιάζουν την εθνική οικονοµία και την ελληνική κοινωνία και οδηγούν τους εργαζόµενους της χώρας στην ανεργία και την εξαθλίωση.

n Η λυσσαλέα επίθεση κατά του θεσµού των συλλογικών συµβάσεων εργασίας από τους θιασώτες της λεγόµενης ελεύθερης αγοράς (βιοµήχανους και τραπεζίτες) στοχεύει στην υποταγή των εργαζόµενων και της κοινωνίας στα δικά τους επιχειρηµατικά συµφέροντα και κέρδη.

ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΊΟ της αυριανής πανεργατικής απεργίας θα γίνουν στην Αθήναδύο διαδηλώσεις: στο Πεδίον του Αρεως στις 11 π.µ. από ΓΣΕΕ – Α∆Ε∆Υ και στις 10 π.µ. από το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) σην Οµόνοια.

(Πηγή: www.madata.gr)