Ανακοίνωση ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την Κυριακή στις 8 Μάη επισκέφτηκε το νησί μας ο πρωθυπουργός της χώρας. Όμως, δεν ήρθε μόνος του. Έφερε μαζί του τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ, αρκετούς κλακαδόρους – γραβατάκηδες, καρεκλοκένταυρους, γλύφτες της εξουσίας. Σκοπός τους να στήσουν μια εύκολη φιέστα σε ένα μικρό νησί. Να μιλήσει λέει, στο Συνέδριο Μικρών Νησιών στο Μεγανήσι.

Ο λαός της Λευκάδας με επικεφαλής το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο, οι ταξικές δυνάμεις του νησιού, τους χάλασαν την φιέστα. Πήγαν στη συνάντηση όχι γονατιστά αλλά αγωνιστικά, οργανωμένα να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στον πρωθυπουργό της πλουτοκρατίας, του ΔΝΤ, της ανεργίας, της φτώχειας.

Αυτό δεν τους άρεσε. Χτύπησαν με εντολή, απρόκλητα, βάναυσα χρησιμοποιώντας και χημικά. Και αυτό έγινε μπροστά στα μάτια των διοργανωτών που κορδώνονταν στις σκάλες του παλιού δημαρχείου. Φάνηκε και στην πράξη ότι η «δημοκρατία» που επικαλούνται είναι η «δημοκρατία» των ΜΑΤ, της βίας και της τρομοκρατίας. Είναι η άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπάει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα από την εργατική τάξη.

Χρησιμοποιούν την βία γιατί φοβούνται τους αγώνες του λαού, φοβούνται την πάλη που στρέφεται με ταξική συνέπεια ενάντια στους κεφαλαιοκράτες, φοβούνται την ενότητα της εργατικής τάξης, την δύναμή της. Όμως ας το πάρουν καλά χαμπάρι: θα βρίσκουν τον λαό συνεχώς μπροστά τους.

Στη φιέστα τους και μακριά από το λαό συμφώνησαν:

– Να προχωρήσουν στο ξεπούλημα του νερού και της αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ, να βάλουν διόδια στην ζεύξη και την Παρα-ιόνιο οδό, να παραδώσουν σε ιδιώτες την διαχείριση των απορριμμάτων.

– Στην πλήρη απαξίωση της Υγείας και της Παιδείας

– Στο ξεκλήρισμα των αγροτών και την ερήμωση της υπαίθρου.

Καλούμε τον λαό της Λευκάδας να καταδικάσει τέτοιες πολιτικές και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Να τους γυρίσει την πλάτη.                            

Να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ για μια άλλη προοπτική, για έναν άλλο δρόμο, πέρα και έξω από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τους μέχρι τώρα συμμάχους μας. Ο λαός παράγει τον πλούτο, οι λίγοι τον καρπώνονται. Οργάνωση, δράση, αντεπίθεση για μια Ελλάδα  της εργασίας, της προκοπής, όπου οι εργαζόμενοι θα κουμαντάρουν την ζωή και τον μόχθο τους.  Μέτωπο αγώνα και πάλης της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την λαϊκή εξουσία, οικονομία.

Λευκάδα 11 Μάη 2011