Πέφτει η αυλαία για το ΤΕΙ Λευκάδας!

Ο «Καλλικράτης» ξαναχτυπά στη Λευκάδα,  αυτή τη φορά σε επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Έτσι ελάχιστες μέρες μετά την επίσκεψη Παπανδρέου έφτασαν και τα «δώρα» του!

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη μη εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (με έδρα τη Λευκάδα) για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και προχωρεί ουσιαστικά στην κατάργησή του.

Μαζί του καταργούνται πανελλαδικά και άλλα 24 τμήματα ΤΕΙ από τα οποία 3 είναι στα Ιόνια (2 Κεφαλλονιά και 1 Λευκάδα). 

Φέτος συνολικά 10.250 απόφοιτοι Λυκείου, λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, θα λάβουν το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γίνεται πλέον αντιληπτό από όλους πως όταν η κυβέρνηση μιλά για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εννοεί την πλήρη ένταξή της στους μνημονιακούς σχεδιασμούς με αποτέλεσμα την απόλυτη υποβάθμισή της. Είναι γεγονός ότι σε καμία άλλη περίοδο της νεοελληνικής ιστορίας δεν αμφισβητήθηκε και δεν υπονο-μεύτηκε τόσο ωμά και απροσχημάτιστα η εκπαίδευση σαν δημόσιο-κοινωνικό αγαθό. 

Σχετικά τώρα με το ΤΕΙ Λευκάδας μάλλον πρέπει να περιμένουμε τις γνωστές εθιμοτυπικές αντιδράσεις, τις ανώδυνες επερωτήσεις και τις «διαφοροποιήσεις» όλων των ντόπιων προθύμων και υποστηρικτών της πολιτικής ΔΝΤ και Μνημονίου που μας επιβλήθηκε. Μιας πολιτικής που οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή και την κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ