Καταργούνται οι φόροι υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Με μια τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη βουλή, αναμένεται να καταργηθούν ορισμένοι φόροι υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προκειμένου οι θαλάσσιες συγκοινωνίες να γίνουν πιο φτηνές κατά περίπου 10%.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η τροπολογία κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της κατάργησης του φόρου που αποδίδεται στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, το λεγόμενο Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων, το οποίο έχει ψηφισθεί με νόμο στη βουλή.

Στην τροπολογία που είναι ήδη έτοιμη θα συμπεριληφθεί επίσης η κατάργηση των αχθοφορικών και λεμβουχικών δικαιωμάτων (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία που αφορά τα εισιτήρια που κόβονται για τα φορτηγά οχήματα στα πλοία που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά-Κρήτη-Πειραιάς. Τα εισιτήρια αυτά των φορτηγών επιβαρύνονται με 4% και 8% ανάλογα το λιμάνι που πιάνει το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα καθώς πολλοί επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν ή άλλοι να προγραμματίσουν τις διακοπές τους για το καλοκαίρι, περιμένουν να ισχύσει η μείωση των τιμών για να κλείσουν εισιτήρια.

(Πηγή: www.madata.gr)