Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας για το Νοσοκομείο

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ

Ο Ιατρικός σύλλογος Λευκάδας σχολιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για τον νέο υγειονομικό χάρτη της περιοχής μας με βάσει τις προτάσεις Λιαροπουλου διαπιστώνει ότι: 

Η κυβέρνηση με τις συνεχείς ανακολουθίες της εξαπατεί τους πολίτες της περιοχής παίζοντας επικοινωνιακά παιγνίδια.

Με το πρόσχημα της ανέγερσης στο απώτερο μέλλον ενός νέου νοσοκομείου προσπαθούν να συγκαλύψουν την υποβάθμιση της περίθαλψης που θα προκαλέσει το κλείσιμο του νοσοκομείου της Λευκάδας που θα μετατραπεί σε κέντρο υγείας αστικού τύπου με διήμερη μόνο περίθαλψη και θα ενταχθεί στην περιφέρεια Ηπείρου.

Η νέα δομή θα παρέχει πολύ χειρότερη περίθαλψη στο πληθυσμό αφού θα λείπουν βασικές ειδικότητες και για την παραμικρή αρρώστια οι πολίτες θα μεταφέρονται στα Γιάννενα η στην Άρτα. Επίσης οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας γιατροί νοσηλευτές άλλοι θα γίνουν μεταφερόμενοι και άλλοι θα απολυθούν.

Ο νέος αυτός σχεδιασμός δεν είναι εκσυγχρονιστικός αλλα εχει ως μόνο στόχο την μείωση της χρηματοδότησης της υγείας που τους υποχρεώνει το μνημόνιο με την τρόικα.

Παρόλο που θεωρούμε σωστή την ανέγερση νέου νοσοκομείου λόγω των υπαρκτών προβλημάτων, εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό τρυκ και το μεταφέρει ψηφοθηρικά ποτέ στην Λευκάδα, πότε στην Πρέβεζα και πότε στο Άκτιο.

Το που θα κτισθεί το νέο νοσοκομείο απασχολεί λιγότερο τους κάτοικους της περιοχής, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αν θα είναι δημόσιο και δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ή θα νοικιάσουν τα φιλέτα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και θα χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι και όποτε γίνει το νέο νοσοκομείο πρεπει να αρχίσει ένας αγώνας από τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών υγείας για να μην κλείσει το νοσοκομείο, αλλα αντιθέτως να αναβαθμιστεί να εκσυγχρονισθεί, να συμπληρωθούν τα κενά. Μόνο με αυτό το τρόπο να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων της περιοχής στα πλαίσια της δευτεροβάθμιας περίθαλψης η οποία όμως θα στηρίζεται σε ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα αμοίβει αξιοπρεπώς το γιατρό.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ΄

(Πηγή: www.kolivas.de)