Εβδομάδα περιβαλλοντικών δράσεων για μαθητές

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών

συνδιοργανώνει με το Δήμο Λευκάδας και τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε.

Εβδομάδα περιβαλλοντικών δράσεων « Μαθαίνω, δρω και προστατεύω το περιβάλλον», από 27 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2011.

Οι δράσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των Δράσεων του Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Τοπικό Δίκτυο και το Θεματικό Έτος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Εθελοντισμό και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση μαθητών και τοπικής κοινωνίας για θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Το συνοπτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

  1. Δράση του τοπικού Δικτύου Π.Ε. «Αλλάζω εγώ, αλλάζεις εσύ, … αλλάζει ο κόσμος μας» που συντονίζει το Κέντρο : Έκθεση ζωγραφικής σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Λευκάδας με έργα μαθητών  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικού και Έκθεση φωτογραφίας με έργα μαθητών γυμνασίου, με θέμα «Ακτές χωρίς σκουπίδια». Στα εγκαίνια της Έκθεσης, στις 28 Μάη 2011 από 18.30- 21.00, θα γίνει παρουσίαση των εργασιών των σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.
  2. Πιλοτική εφαρμογή από τη Δευτέρα 30 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιουνίου του προγράμματος του Κέντρου «Διασχίζοντας το Φαράγγι της Μέλισσας και των ανθρώπων» σε μαθητικές ομάδες δημοτικών σχολείων της Λευκάδας
  3. Κινηματογραφική ταινία περιβαλλοντικού περιεχομένου «Ο ψύλλος», που θα προβάλλεται από τη Δευτέρα 30 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιουνίου από 8.30 έως 13.30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων», την οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων.
  4. Καθαρισμός ακτών του νησιού την Παρασκευή 3 Ιουνίου από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.
  5. Συναυλία με τη χορωδία του Συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού», το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21.00, στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» για μαθητές και πολίτες.

 

http://kpe.ein.gr/