Εντάχθηκε ο ΣΜΑ Μεγανησίου στον Περιφερειακό σχεδιασμό

ΓΑΪΟΣ (ΠΑΞΟΙ). Στην Ιθάκη θα συνεδριάσει την επόμενη φορά το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων νήσων. Την απόφαση αυτή πήρε το όργανο σε συζήτηση πριν από την ημερήσια διάταξη και παρά το γεγονός ότι υφίσταται εκκρεμμές το θέμα των δπαπανών για τη μετακίνηση του συμβουλίου. Το συμβούλιο αποφάσισε ακόμα να υιοθετήσει την εισήγηση του Μεγανησίου ώστε να γίνει εκεί σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών κι όχι ΧΥΤΑ, όπως είχε αρχικώς συμπεριληφθεί στον σχετικό σχεδιασμό.

ΓΑΪΟΣ. (ΠΑΞΟΙ). Την αναστολή κάθε απόφασης της κεντρικής διοίκησης που θα συρρικνώνει τις αρμοδιότητες και τις δραστηριότητες στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίασή του το Σαββάτο.
Συγκεκριμένα για τα νοσοκομεία, το συμβούλιο δεν δέχεται τη διοικητική τους υποβάθμιση, που προτείνεται από το υπουργείο να ανατεθεί σε νοσοκομεία της Αχαΐας ενώ δεν δέχεται επίσης την υποβάθμιση της λειτουργίας τους σε Ληξούρι και Λευκάδα σε Κέντρα Υγείας.
Για το ΤΕΙ Ιονίων νήσων, το περιφερειακό συμβούλιο ζητάει από την υπουργό Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου να ανακαλέσει την απόφαση της σύμφωνα με την οποία δεν θα πάρουν πρωτοετείς εισακτέους τρία τμήματα του σε Κεφαλονιά και Λευκάδα ενώ περιμένει το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που έχει οριστεί για να προτείνει λύσεις για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ιδρύματος.
Για την Κλειστή Φυλακή της Κέρκυρας, το περιφερειακό συμβούλιο, θεωρεί ομόφωνα απαράδεκτο το τηλεσίγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο εφόσον δεν εξευρεθεί άμεσα διαθέσιμο δημόσιο ή δημοτικό οικόπεδο, η Φυλακή θα απομακρυνθεί από το νησί. Ζητάει την επανενεργοποίηση της προκήρυξης ενδιαφέροντος για την εξεύρεση ιδιωτικού οικοπέδου, που είχε κάνει ο Δένδιας και ανέστειλε ο Χ. Καστανίδης και τη διάθεση της πίστωσης ώστε να αγορασθεί αυτό και γίνουν εκεί που θα βρεθεί οι νέες Φυλακές.

(Πηγή: www.enimerosi.com)

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω Περιφερειακό Συμβούλιο, για την προώθηση του ΣΜΑ, παραβρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Ζαβιτσάνος, όσο και η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κα Καββαδά Αικατερίνη, όπως είχε συμφωνηθεί και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ελήφθη προ ημερήσιας διάταξης.