Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΓΕΡΑΝΙΟΥ 41 – Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 – 5242439 begin_of_the_skype_highlighting 210 – 5242439 end_of_the_skype_highlighting

FAX. 210 – 5242439

Αθήνα 20/05/2011

ΠΡΟΣ: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λευκάδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγανησίου

Έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Συλλόγους – Μέλη της Ομοσπονδίας των

Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Λευκάδας βιώνουν και αυτοί τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της χώρας μας. Τα μνημόνια, η εφαρμογή του Καλλικράτη και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015, έχουν μειώσει μισθούς και συντάξεις. Κλείνουν μικρομάγαζα, η ανεργία διογκώνεται, οι αγρότες ξεκληρίζονται, η δημόσια περιουσία (ό,τι έχει απομείνει) ξεπουλιέται, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, λιμάνια, μαρίνες ΕΥΔΑΠ κλπ. Πλάτη σε αυτό το ξεπούλημα, φαίνεται ότι θέλει να βάλει και η δημοτική αρχή του Καλλικρατικού δήμου της Λευκάδος με την κατά πλειοψηφία απόφασή της στις 13/04/2011 στο δημοτικό συμβούλιο παραδίνοντας την ύδρευση και την αποχέτευση των δημοτών μας στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Καλλικράτη η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη και την ανάληψη αρμοδιοτήτων ύδρευσης και αποχέτευσης δικτύων, την οποία με τη σειρά τους δηλαδή οι δήμοι, θα την εκχωρήσουν στις εταιρείες Α.Ε. και στους επιχειρηματικούς ομίλους για κατασκευή, λειτουργία και βέβαια την κερδοφορία τους.

Το νερό και κάθε αγαθό που πηγάζει από τη φύση είναι κοινωνικό, πρέπει να ανήκει στην κοινωνία και να την ικανοποιεί, δεν μπορεί να γίνει εμπόρευμα για εκμετάλλευση και κερδοσκοπία. Πρέπει με τα νερά της Λευκάδας να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του λαού μας για όλες τις χρήσεις με εύλογο κόστος και με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα ανατραπούν με την ιδιωτικοποίηση ή το ξεπούλημα-μεταβίβαση στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. από τη στιγμή που στη μέση μπαίνει το κέρδος και η εκμετάλλευση του κοινωνικού αγαθού.

Είμαστε αντίθετοι με την μετάβαση της ύδρευσης και της αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Απαιτούμε την προστασία και την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού.

Την από κοινού διαχείριση των υδάτινων πόρων και της διαχείρισης των λυμάτων από δημόσιο ενιαίο φορέα διαχείρισης, που θα αξιοποιεί το σύνολο των υδάτινων πόρων με αγωγούς μεταφοράς για την χρησιμοποίησή τους για άρδευση και πυρόσβεση, εμπλουτισμένου υδροφόρου ορίζοντα αποφεύγοντας την απώλεια στη θάλασσα.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του καλλικρατικού Δήμου Λευκάδας να συνεδριάσει άμεσα, να ακυρώσει την προηγούμενη απόφασή του, τον δήμο Μεγανησίου να μην ακολουθήσει την απόφαση του Δήμου Λευκάδας και τους μαζικούς φορείς των δήμων να απαιτήσουν την ακύρωση της απόφασης διότι οι συνέπειες για τους κατοίκους θα είναι αρνητικές αφού θα υπάρχει πρόβλημα με την ποσότητα του νερού, την ποιότητα και την ακρίβεια για τις ανάγκες των πολιτών.

 

Για το Δ/Σ

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θεοφύλακτος Λογοθέτης                                                                      Θωμάς Χόρτης