Αλέξης Κούγιας…ο «Μεγανησιώτης» πρόεδρος της Παναχαικής.

Μεγανησιώτης δήλωσε ο Αλέξης Κούγια σε συνένετευξη που έδωσε στον τύπο της Λευκάδας στα πλαίσια του αγώνα μεταξύ Τηλυκράτη- Παναχαικής που έγινε στις 15/5 στο γήπεδο του Τηλυκράτη.

 

Είπε σε όλους, ότι «αισθάνεται μισολευκαδίτης«, συμπληρώνοντας οτι» έχω προνοήσει το μέλλον των παιδιών του να είναι εδώ, αφού ως γνωστών είμαι και Μεγανησιώτηςστην συνέχεια μίλησε στον τοπικό τύπο και προλόγησε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως την διοίκηση του Τηλυκράτη, αλλά και τον κόσμο εδώ για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε τόσο στην ομάδα μου, όσο και σε μένα προσωπικά. Θέλω να ευχηθώ στην ιστορική ομάδα του Τηλυκράτη, μακροημέρευση στα επαγγελματικά πρωταθλήματα……

Ακολούθησε συνένετευξη του γνωστού ποινικολόγου και πρόεδρου της Πατραικής ομάδας όπου εκεί τόνισε την ιδιαιτερότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Γ΄κατηγορίας και οι πρόεδροι αυτών.

Τέλος, σε μια διευκρινιστική ερώτηση που έκανε ο κ. Δευτεραίος, σε μία αναφορά του κ. Κούγια, «για την ομορφιά της ζωής» , ο πρόεδρος της Παναχαικής εξήγησε: »

Η ομορφιά της ζωής δεν είναι το πως θα γίνεις πλούσιος, είναι το πως θα διαθέσεις τον πλούτο και είναι πολύ όμορφο, μέρος του πλούτου αυτού, εκτός από εξυπηρέτηση μιας προσωπικής ματαιοδοξίας ή μιας οικογενειακής ματαιοδοξίας σε υπέρβαθμο, να είναι μια αρχαία χορηγία, δηλαδή να είναι η βοήθεια στους ανθρώπους που είναι φτωχοί να περνούν καλύτερα. Μία από αυτές τις μορφές χορηγίας, είναι να δίνεις χρήματα στις ποδοσφαιρικές ομάδες, γιατί κάνεις χαρούμενο το φτωχό κόσμο. Ο κόσμος είναι το τελευταίο λαϊκό μέρος στο ποδόσφαιρο και για αυτό θα είναι πολύ όμορφο οι πλούσιοι της Λευκάδας, να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο, από το να είσαι πλούσιος, αλλά να είσαι πλούσιος μέσα σε ένα περιβάλλον που γελάει. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το ποδόσφαιρο.»

Και λίγα λόγια για τον αγώνα :

Γράφει ο ΠΑΝΟΝΙΚΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Τη φιέστα ανόδου στην Γ΄ Εθνική, πραγματοποίησε  ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ του 5ου ομίλου ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ, με καλεσμένη, την ομάδα της Παναχαικής και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, όπου οι δύο πρωταθλητές(η πατρινή ομάδα ανέβηκε στην Β΄ Εθνική), είχαν από ένα καλό ημίχρονο ο καθένας, ήταν ισόπαλο με σκορ 2-2.

Ένα όνειρο ετών, σήμερα με την μεγάλη γιορτή που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο «Γληγόρης Πλάτωνας», ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ο Τηλυκράτης την σεζόν 2011-2012, θα αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επαγγελματική κατηγορία. Οι κόποι, η αγωνία, και οι μόχθοι ορισμένων ανθρώπων, ανταμείφτηκαν σήμερα, μετά από μια μεγαλειώδης χρονιά γεμάτη επιτυχίες.

Το παιχνίδι έκλεισε όπως ακριβώς ξεκίνησε, δηλαδή με γκολ, αφού οι Πατρινοί ισοφάρισαν στο τελευταίο πεντάλεπτο τον Τηλυκράτη, που είχε προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι, έδειξαν ορεξάτοι και γεμάτοι ενθουσιασμό στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη έδειξαν ανυπόμονοι να τελειώσει το παιχνίδι και να αρχίσουν τα πανηγύρια…..

πηγή:www.lefkadasportnews.gr

[Ολο και περισσότεροι διάσημοι αναφέρονται στο Μεγανήσι μας από την πρώτη τους επίσκεψη κιόλας. Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή του «πρωινό μου» από την συχνότητα του mega αναφέρει πολύ συχνά το νησί . Αναφορά έγινε στο Μεγανήσι και από τους ηθοποιούς της σειράς «Ευτιχισμένοι Μαζί»,καιπολυακούστηκε κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού  από όλα τα ΜΜΕ, και από εκπομπές σατυρικές και πολιτικές.

Ακόμα και σε τηλεπαιχνίδια συναντήσαμε πολλές φορές ερωτήσεις που αφορούσαν στο Μεγανήσι.]

Εκτός από περηφάνεια όμως αυτό ταυτόχρονα θα πρέπει να μας κάνει περισσότερο υπεύθυνους γιατί το Μεγανήσι εκτός από …διάσημο πρέπει πάνω απ όλα να παραμείνει και όμορφο και πράσσινο και ήσυχο…