Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Λευκάδας

                                                        Ανακοίνωση

            Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Λευκάδας ως συνέπεια της πολιτικής του μνημονίου κυβέρνησης και τρόικας και της νέας τεράστιας επίθεσης στους εργαζόμενους με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που η κυβέρνηση κατάρτισε και ετοιμάζεται να ψηφίσει είναι σε όλους γνωστά, όπως επίσης και το γεγονός ότι θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα. Τους εργαζόμενους τους περιμένει μια πραγματική κόλαση.

            Δυστυχώς δεν είναι μόνον αυτά. Ενώ αρχίζει η τουριστική περίοδος που όλοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, περιμένουν για να δουλέψουν και να καλυψουν ανάγκες τους και πριν το τουριστικό ρεύμα μεγαλώσει τα προβλήματα καθαριότητας, αποχέτευσης,  ομαλής υδροδότηση του νησιού κάνουν απειλητικά την εμφάνισή τους.

            Μια εβδομάδα τώρα ο βιολογικός καθαρισμός του Αγίου Νικήτα δεν λειτουργεί και τα λύματα μολύνουν τις ακτές και θάλασσα, όταν πριν λίγους μήνες ξοδεύτηκαν περισσότερα από 300.000 € για επισκευή και συντήρηση του.

            Οι ακτές κυριολεκτικά βρωμούν, όπως και τα χωριά και σε σημαντικό βαθμό η πόλη. Στο Καλαμίτσι οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι 4 ημέρες τώρα οι κάδοι της καθαριότητας ξεχειλίζουν χωρίς καμία μέριμνα να τους αδειάσει ο δήμος. Αν η κατάσταση αυτή συνεχισθεί τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.

Ήδη αλλοδαπά τουριστικά γραφεία στον Άγιο Νικήτα απειλούν με απόσυρσή τους από την τοπική τουριστική αγορά.

Οι ευθύνες του δήμου είναι πολύ μεγάλες. Η επίκληση από μεριάς της δημοτικής αρχής της κακής κατάστασης την οποία παρέλαβε πρέπει να πάρει τέλος καθώς πλέον κλείνει εξάμηνο που ανέλαβε. Ούτε η μείωση της χρηματοδότησης του δήμου από την κυβέρνηση αποτελεί επιχείρημα, παρότι είναι αλήθεια.

Στην απαράδεκτη τακτική του κράτους που έκλεισε τη στρόφιγγα της οικονομικής ενίσχυσης των δήμων υπάρχουν δύο απαντήσεις:

Ή την αποδέχεσαι με αποτέλεσμα να συντριβεί οικονομικά ο δήμος και κοινωνικά ο λαός και να πληγεί η οικονομική δραστηριότητα, όπως μέχρι τώρα πράττει δημοτική αρχή, ή αντιδράς αγωνιστικά, διεκδικείς και διαμορφώνεις το μπλοκ των δυνάμεων και τις συμμαχίες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Λευκάδας σε αυτόν το δρόμο καλεί τις Λευκαδίτισσες και τους Λευκαδίτες.

              Για τη Λαϊκή συσπείρωση δήμου Λευκάδας

                                     Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γεράσιμος Αραβανής  – Γεράσιμος Λιβιτσάνος