Τουριστικό θέρετρο ο Σκορπιός

Σε περίπου έναν χρόνο το πιο χλιδάτο τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης για λίγους θα βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα.

Ο Σκορπιός, το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, άρχισε ήδη να μεταμορφώνεται προκειμένου να φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες διασημότητες του κόσμου στα ανακαινισμένα και τα καινούργια υπερπολυτελή κτίρια.

Το 1963 ο Σμυρνιός μεγιστάνας που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα έντυπα του πλανήτη αγόρασε τον Σκορπιό, ένα μικρό, άγονο και άνυδρο νησί στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Φύτεψε χιλιάδες δέντρα και φυτά, έχτισε ξενώνες και το μεταμόρφωσε σε έναν επίγειο παράδεισο. Εκεί συνήθιζε να περνά τις διακοπές του με τους διάσημους φίλους του.

Πέντε δεκαετίες μετά ο Σκορπιός αποκτά και πάλι την αίγλη του παρελθόντος. Μόνο που τώρα δεν θα φιλοξενεί τις παρέες της Αθηνάς και του Αλβάρο, αλλά εκατομμυριούχους από όλον τον κόσμο, που θα περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο υπερπολυτελές θέρετρο του ζευγαριού. Έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από την ημέρα που η «Espresso της Κυριακής» αποκάλυπτε το θέμα και ήδη ο Σκορπιός άρχισε να μεταμορφώνεται.

Εργολάβοι, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες και εργάτες έχουν επιστρατευτεί προκειμένου το νησί του αείμνηστου Ελληνα Κροίσου να πάρει γρήγορα τη νέα μορφή του. Το επιτελείο που έχει αναλάβει την αποπεράτωση των έργων είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του ζευγαριού, καθώς είναι στενοί φίλοι του Αλβάρο. Μάλιστα, επισκέφτηκαν τον Σκορπιό στις αρχές Ιουνίου και περιηγήθηκαν σε κάθε γωνιά του. Ελεγξαν εξονυχιστικά όλες τις εγκαταστάσεις προκειμένου να συντάξουν μελέτες για τη διαμόρφωσή τους, ενώ κατέγραψαν ακόμη και τους δρόμους που απαρτίζουν το οδικό δίκτυο του Σκορπιού.

(Πηγή: www.lefkadanews.com)