Η Χαραμόγλειος περνάει στην ψηφιακή εποχή

Η ιστοσελίδα της Χαραμογλείου

Η Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, με την ευγενική χορηγία  του www.mylefkada.gr, περνάει στην ψηφιακή εποχή, αποκτώντας την επίσημη ιστοσελίδα της στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: www.charamoglios.gr

Εκεί μπορεί ο αναγνώστης ν’ αντλήσει πληροφορίες για την Βιβλιοθήκη, να δει αποκλειστικό βίντεο με τον ιδρυτή της,  φωτογραφίες απ’ τον χώρο  κι από σπάνια βιβλία, να «κατεβάσει» αρχεία PDF, να δει τους χορηγούς, να ενημερωθεί για τα  τελευταία νέα, να εγγραφεί ως μέλος πληκτρολογώντας απλώς το e-mail του, ώστε να ενημερώνεται αυτομάτως κάθε φορά που «ανεβαίνει» καινούργιο  υλικό, να βρει συνδέσμους προς χρήσιμες ιστοσελίδες, και φυσικά να επικοινωνήσει με την Βιβλιοθήκη μέσω e-mail: info@charamoglios.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή μέσω Skype.

Για την Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη

Αναστάσιος Π. Κοντομίχης

Δημήτρης Ε. Σολδάτος

Απώτερος στόχος, η δημιουργία Ηλεκτρονικού Καταλόγου Δημόσιας Πρόσβασης (Web OPAC).

Η Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη λειτουργεί στην πόλη της Λευκάδας από το 1991.

Πρόκειται για μια συλλογή 29.000 τίτλων με τα έργα 810 Λευκαδίων και άλλο υλικό που καλύπτει 60 ενότητες λευκαδίτικων θεμάτων, τα οποία υπερβαίνουν τις 34.000 και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο υλικό.

Για τον λόγο αυτό, μεταξύ άλλων διακρίσεων, η Βιβλιοθήκη βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 1987 και αναγράφηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness του 1994 ως η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη αποκλειστικού θέματος παγκοσμίως.