Στην Περιφέρεια ο Πρέσβης της Γερμανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα

   Η θέση της Γερμανίας, καθώς και η χειρισμοί της καγκελαρίου, Αγγελας Μέρκελ,  αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ήταν το κύριο θέμα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου και του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα, Dr Wegener. 

   Η συζήτηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης που έκανε σήμερα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Γερμανός Πρέσβης, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Γερμανίας στην Κέρκυρα, Κώστα Γισδάκη.

   Ο κ. Σπύρου μετέφερε στο Dr Wegener τη δυσαρέσκεια – «παράπονο» όλων των Ελλήνων στις εκφρασμένες κατά καιρούς, θέσεις για τον ελληνικό λαό, τόσο από την Καγελάριο όσο και από τα Γερμανικά Μ.Μ.Ε., ενώ αιτιολόγησε τις αντιδράσεις αυτές ως απόρροια και των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που καλούνται να πληρώσουν, κυρίως, οι μικρομεσαίοι.   

«Δεν αντέχει άλλο ο λαός μας»

   «Ο λαός μας δεν αντέχει άλλο και δικαίως επαναστατεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου, αιτώντας μια άλλη πολιτική από την Ε.Ε. που, αφού – με τη μέχρι τώρα πολιτική της – απογύμνωσε την Ελλάδα από τον παραγωγικό της ιστό, ελέγχει τις εισπράξεις που γίνονται αδιαφορώντας για τις απώλειες εισοδημάτων από το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού. 

Διαρθρωτικό το πρόβλημα της Ελλάδας 

    Στην προσπάθειά του να υπερασπίσει την πολιτική της χώρας του, ο Γερμανός Πρέσβης, τόνισε ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ δήλωσε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι απλά οικονομικό, κυρίως είναι διαρθρωτικό και αν δεν υπάρξουν αλλαγές στον τομέα αυτό η κρίση θα συνεχιστεί.

   Η συζήτηση μεταξύ Περιφερειάρχη και Γερμανού Πρέσβη έληξε με τη διαπίστωση και από τις δυο πλευρές ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό και μόνο ως τέτοιο πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί.   

ΦΩΤΟ – ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο Σπυρίδων Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Dr Wegener.