Παρουσία ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου στην Εκδήλωση Παραδοσιακών Χορών Δήμου Γαλατσίου

Και αυτό το Καλοκαίρι το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου,την Κυριακή  26 Ιουνίου 2011 στις 20.30, παρουσίασε στο Θεατράκι του άλσους Βείκου Κερκυραικούς  χορούς.

Παρουσία του Δήμαρχου Γαλατσίου κ. Κυριάκου Τσίρου ,του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Μανώλη Πρωτονοτάριου ,εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου , των πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής  και όχι μόνον,της Προέδρου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κ.Ελένης Κονοφάου,αλλά και μελών και φίλων μας που είχαν γεμίσει τις κερκίδες από το το υπαίθριο θέατρο του άλσους Βείκου ,το χορευτικό μας εντυπωσίασε προσφέροντας αυτό που η Επτανησιακή χορευτική παράδωση διαθέτει περίσια: το μέτρο και τη σεμνότητα ,κρατώντας άσβεστη τη δάδα της παράδοσης η οποία δείχνει το δρόμο για το μέλλον, και  καταδείχνει την διαφορετικότητα των Επτανησίων σ’ έναν κόσμο, στον οποίο, αυτός που δεν έχει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, μοιραία αφομοιώνεται και χάνεται μέσα στην δίνη της καταναλωτικής καθημερινότητας.

Το αθρόο χειροκρότημα των παρισταμένων, είναι η επιβράβευση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς των χορευτών, του χοροδιδάσκαλου κ.Γιάννη Γκούλτα, και των υπευθύνων κ. Κονδύλη Αυγουστίνου, και της κ. Γαστεράτου Κατερίνας.

*Πρόεδρος του ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου είναι ο Μεγανησιώτης κος Γιάννης Ζαβιτσάνος

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=DbA9z0AZjKk’]

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=3_vi-cVlq9w’]

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=zOQ3V1HCrY4′]

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=pBBeqgducMk’]

Πηγή: ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου