Ανοιχτή επιστολή Δρακονταειδή προς το βουλευτή Λευκάδας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το βουλευτή Λευκάδας
(και όλους τους βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ στο μεσοπρόθεσμο)

Κύριοι βουλευτές,

είμαι βέβαιος ότι ψηφίσατε μετά λόγου γνώσεως και το Μνημόνιο 1 και το Μεσοπρόθεσμο, όπως θα κάνετε και με τα υπόλοιπα νομοσχέδια και συμβάσεις.

Οφείλω όμως να σας θυμίσω, τι αναφέρει το άρθρο 14, παράγρ. 5, του Μνημονίου1, γιατί πολύ σύντομα, φοβάμαι, θα χρειαστεί να το γνωρίζουμε όλοι:

«Με την παρούσα, ο Δανειολήπτης, αμετάκλητα και άνευ όρων, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Με απλά λόγια ψηφίσατε ότι οι δανειστές μας(σας), μπορούν να εκκινήσουν διαδικασία οικονομικής εκκαθάρισης του δημόσιου και του ιδιωτικού πλούτου, αλλά και του εθνικού εδάφους της πατρίδας μας. Μπορούν επίσης να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα, τα δικαιώματά τους από τη σύμβαση.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε, τι σημαίνουν όλα αυτά.

Κύριε βουλευτά Λευκάδας,

είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε την ιστορία της Λευκάδας, πολύ καλά.
Γνωρίζετε τις λευκές (ηρωικές), αλλά και τις μαύρες (θλιβερές) σελίδες της.

Σ’ αυτό το βιβλίο προσθέσατε κι εσείς, άλλη μια σελίδα. Μόνο που η σελίδα αυτή, είναι από τις πιο μαύρες της τοπικής ιστορίας μας.

Κύριοι βουλευτές,

Με τη ψήφο σας, συμβάλετε στην fast track «πώληση» της πατρίδας μας, μέσω της εκποίησης όχι μόνο του δημόσιου πλούτου της, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξη μας.

Όλα αυτά, φυσικά, τα κάνατε στο όνομα «του εθνικού καθήκοντος», όπως άλλωστε είπε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, γνωστός ως ο ποιο σκληρός διαπραγματευτής έναντι των Τροϊκανών, συγνώμη «των υπαλλήλων» ήθελα να πω, των διεθνών τοκογλύφων – τραπεζιτών.

Κύριοι βουλευτές,

αυτός ο λαός, κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες την εθνική του ανεξαρτησία και τα βασικά δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της ποιότητας ζωής, του πολιτισμού.

Ίσως να πιστεύετε ότι κάποτε, συμβάλατε κι εσείς σ’ αυτό. Μπορεί για κάποιους, να είναι έτσι.

Αυτές ακριβώς τις αξιακές κατακτήσεις, προσπαθούν οι πολίτες να διεκδικήσουν με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο, κρατώντας τες ζωντανές, στις πλατείες και τους δρόμους της χώρας.

Ζητάνε(με): ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Κύριοι βουλευτές,

δεν μπορείτε να αντιληφθείτε αυτόν τον αγώνα, γιατί «οι δικές σας» αξίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των πολιτών που αγωνίζονται και διεκδικούν.

► είστε μέλη των πολιτικών «παρεών» που κυβερνάνε, χρόνια τώρα, την Ελλάδα, την έφεραν ως εδώ, και τώρα θέλουν να «τη σώσουν», κουνώντας μάλιστα στους πολίτες και το δάκτυλο.

είστε ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί για την πιο βαθιά, αξιακή, ηθική, πνευματική, πολιτική και πολιτισμική καταχνιά που είχε ποτέ η πατρίδα μας.

► δε φτάνει που αποδεχτήκατε όλα όσα έγιναν εντός Βουλής, αλλά ανεχτήκατε και όσα έγιναν από το συντηρούμενο, χρόνια τώρα, παρακράτος εκτός Βουλής.

Κύριοι βουλευτές,

δεν έχω την απαίτηση να θυμάστε ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών και υποχρέωσε τους πλούσιους να τα πληρώσουν

δεν έχω την απαίτηση, όταν ψηφίζατε, να φέρατε στο μυαλό σας το Ρήγα Φεραίο, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη και το Μακρυγιάννη ή να εμπνέεσθε από την αντίσταση 1941-1944, όταν τα παλικάρια της Ελλάδας πάλευαν στις βουνοκορφές της, για να διώξουν τους Γερμανο-ιταλούς φασίστες και τους γερμανοτσολιάδες συνεργάτες τους.

δεν σας ζητάω να έρθετε σε σύγκρουση με τα ΜΜΕ και τους, σε διατεταγμένη υπηρεσία, «πατριώτες» δημοσιογράφους, που τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό. Πολλά άλλωστε στελέχη της κυβέρνησής σας, «συντρώγουν και συναλλάσσονται», διαχρονικά, με τον κ. Μπόμπολα, τον κ, Αλαφούζο και τους λοιπούς. Με τα αφεντικά δηλαδή, των παραπάνω «κυρίων».

► δεν έχω την απαίτηση να αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, ούτε να διαφωνήσετε με την επιλογή, η Ελλάδα να κυβερνάται από τις διάφορες Goldman Sachs.

δεν έχω την απαίτηση να παραδεχθείτε ότι κάθε μέρα και περισσότερο, σβήνετε την ελπίδα, λεηλατείτε τη ζωή και γκρεμίζετε το μέλλον, της νέας γενιάς.

► είναι φανερό ότι αγνοείτε ή στην καλύτερη περίπτωση λησμονάτε, έννοιες όπως, αλληλεγγύη, ελπίδα, περηφάνια, ελευθερία. Στη ζωή σας, οι λέξεις που μάλλον έχετε καλή σχέση μαζί τους, είναι ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΒΟΛΕΜΑ.

Κύριοι βουλευτές,

Ως γνήσιοι «Σωτήρες», κάνατε τις επιλογές σας.

Συγχαρητήρια!!!

Πράγματι, σώσατε κάποιους.

Σώσατε, …όχι βέβαια εμάς, αλλά … τους πιστωτές μας και τις Τράπεζες. Άλλωστε, «στον κόσμο σας», οι τραπεζίτες και «οι θεσμικοί επενδυτές», είναι τα μοναδικά ασφαλή επαγγέλματα!

Κύριοι βουλευτές,

Θα ήθελα, κλείνοντας, να σας θέσω, ένα πολύ απλό ερώτημα.

Με ποια ΠΟΛΙΤΙΚΗ (μετά τα όσα μεσολάβησαν) και κυρίως ποια ΗΘΙΚΗ νομιμοποίηση, διαπράξατε κάτι τέτοιο;

Φαντάζομαι ότι αν με είχατε μπροστά σας, θα μου λέγατε: «Τι είναι αυτά που λες, είμαστε εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό».

Πράγματι, έτσι ΗΤΑΝ πριν ενάμιση χρόνο, δεν ΕΙΝΑΙ πια, κι αυτό το καταλαβαίνετε, όσο κι αν δεν το παραδέχεσθε.

Ας είναι.

Με βάση το «γενικότερο σχεδιασμό τους», έπρεπε να βγάλετε τη βρώμικη δουλειά.

Επιλέξατε να το κάνετε.

Με τις πράξεις σας μπορεί, προσωρινά, να μας κλέψατε το χαμόγελο. Αναμφίβολα, το παραδέχομαι, αυτό αποτελεί «νίκη σας».

Πρέπει όμως να ξέρετε – και θεωρώ υποχρέωσή μου να σας προειδοποιήσω – ότι ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΞΥΠΝΙΟΥΣ.

Αυτό ακριβώς είναι που ΤΡΟΜΑΖΕΙ, εσάς και την κυρίαρχη τάξη.

Κων/νος Δρακονταειδής
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λευκάδας

(Πηγή: www.kolivas.de)