Παραμένει ως έχει το Νοσοκομείο Λευκάδας

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.yyka.gov.gr) βρίσκεται από χθες η τελική πρόταση του υπουργείου για την Αναδιάταξη των Μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν την πρόταση του υπουργείου στην σχετική ενότητα: «Τελική πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του ΕΣΥ».

Σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης κλείνουν συνολικά 13 νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη την χώρα. Προβλέπεται επίσης η συνένωση περίπου 330 κλινικών και των 500 εργαστηρίων που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και αθρόες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.

Στην 6η ΔΥΠΕ κλείνουν τα εξής 5 νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας. Σε ό,τι αφορά πάλι στην 6η ΔΥΠΕ προτείνεται να μετακινηθούν συνολικά από τα 31 νοσοκομεία 100 γιατροί, με τους περισσότερους γιατρούς να «φεύγουν» από τα νοσοκομεία Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και «Άγιος Ανδρέας».

Το Γ.Ν. Λευκάδας παραμένει, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, ως έχει, χωρίς δηλαδή να υποβαθμιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, όπως πρόβλεπε αρχικά η πολυσυζητημένη πρόταση Λιαρόπουλου. Προτείνεται επίσης να παραμείνει ο ίδιος αριθμός γιατρών που υπάρχει σήμερα και ανέρχεται σε 52, ενώ ο προτεινόμενος αριθμός κλινών προβλέπεται να μειωθεί σε 66 από τις ως τώρα 100 οργανικές κλίνες. Προβλέπεται ακόμη η συγχώνευση 1 κλινικής. Η πρόταση που ήθελε τα Νοσοκομεία Λευκάδας, Άρτας και Πρέβεζας να εντάσσονται διοικητικά στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» δεν προχώρησε τελικά και έτσι τα νοσοκομεία αυτά παραμένουν αυτοδιοίκητα.

(Πηγή: www.kolivas.de)