Δήλωση του πρώην Αντιδημάρχου Μεγανησίου κ. Αθ. Κονιδάρη

Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του Meganisi News την δήλωση του πρώην Αντιδημάρχου Μεγανησίου κ. Αθ. Κονιδάρη σχετικά με την αποπομπή του:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Θ. ΚΟΝΙΔΑΡΗ

Αγαπητοί συντοπίτες

Εν έτει 2011 η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα του δημοτικού συμβούλου να ψηφίζει κατά συνείδηση θεωρείται αδίκημα αναβιώνοντας εποχές «Πεντελικού» και «αποφασίζομε και διατάσσομε».

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του «αρχηγού» για το νου και τις ψυχές των ανθρώπων αλλά και οι ασφυκτικές πιέσεις εξωθεσμικών παραγόντων, που δεν θέλουν να χάσουν το «δικαίωμα» να κουμαντάρουν τον Δήμο και το νησί οδήγησαν στην αποπομπή του Αντιδημάρχου Μεγανησίου πρώτου σε σταυρούς εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας.

Αγαπητοί συμπατριώτες

Οι λόγοι που επικαλείται ο κος Δήμαρχος όχι μόνο δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, όχι μόνο είναι στα όρια της προσβολής στο πρόσωπό μου αλλά είναι και στα όρια της νομιμότητας πέρα από το ότι βρίθουν ανακριβειών για να μην τολμήσω την λέξη συνειδητών ψευδολογιών.

Λόγος πρώτος

Προβοκατόρικα αναφέρει ότι ηθελημένα αδυνατούσα να συνεργαστώ με τον Δήμαρχο και με άλλους θεσμικούς παράγοντες. Παρακάμπτω το γλωσσικό ατόπημα ότι η αδυναμία δεν έχει σχέση με την θέληση (αλλά αυτό είναι ζήτημα γνώσης της ελληνικής γλώσσας) ας ερωτηθούν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων με τους οποίους συνεργάστηκα αρμονικότατα και ναι μεν ο αντιδήμαρχος επικουρεί τον Δήμαρχο αλλά ο ΔΚ και ο νόμος αναφέρει ότι …οι μεταβιβασθείσες αρμοδιότητες στον αντιδήμαρχο δεν μπορούν να ασκούνται παράλληλα και από τον Δήμαρχο παρά μόνον όταν προς τούτο κωλύεται ή απουσιάζει ο αντιδήμαρχος

Ο κος Δήμαρχος δυστυχώς δεν έχει διαβάσει το σχετικό άρθρο με αποτέλεσμα να παρεμβαίνει συνεχώς στη δουλειά μου, και μάλιστα μετά από έξωθεν επιρροές, επισκέψεις και τηλεφωνήματα ημετέρων.

2ος λόγος

Μια ερώτηση σε όλους τους εργαζόμενους των οποίων είχα την εποπτεία θ’ αρκούσε να γελοιοποιήσει τον ισχυρισμό. Όσο για την χαμηλή απόδοση των υπηρεσιών αν δεν έχει επιλεκτική μνήμη ας θυμηθεί πότε οι υπηρεσίες δούλευαν καλύτερα. Και αντιδήμαρχος και εργαζόμενοι είχαν καλύτερες και αρμονικώτερες εργασιακές και προσωπικές  σχέσεις.

Λόγος τρίτος

Η εντολή δημάρχου για διακοπή κάθε παράνομης γραμμής ηλεκτροφωτισμού δόθηκε μετά από δικές μου ασφυκτικές πιέσεις όταν το έμαθα, γιατί οι παρανομίες αυτές ήταν κληρονομιά της προηγούμενης δικής του δημοτικής αρχής. Οι δύο παράνομες γραμμές κόπηκαν, η δε Τρίτη απαιτούσε παρέμβαση της ΔΕΗ και προσέκρουσε στην επίκληση του παραβάτη …ο Δήμαρχος το ξέρει το θέμα… Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Λόγος τρίτος: Η δημιουργία εντάσεων και διαξιφισμών έγινε μόνο με 3 πολιτικούς του φίλους και για το λόγο ότι ο μεν πρώτος αρνείτο πεισματικά να πληρώσει οφειλές του προς το Δήμο επικαλούμενος «συμφωνία» με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο Δεύτερος γιατί παρανόμησε  εμφανώς και τον απείλησα με εισαγγελική παρέμβαση, ο δε τρίτος γιατί μου ζήτησε να παρανομήσω συν το ότι είχε οφειλές προς τον Δήμο απ’ το παρελθόν και αρκετές άλλες παρατυπίες. (Αν χρειαστεί υπάρχουν ονόματα, διευθύνσεις και περιστατικά).

Αγαπητοί συνδημότες

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου βιάζει ασύστολα την αλήθεια, παραποιεί ή κατασκευάζει γεγονότα, άγεται και φέρεται από συμβουλάτορες με πρόσχημα την ενότητα της παράταξης, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και είναι ενάντια στο κοινό αίσθημα.

Γαντζωμένος στην εξουσία προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης πιστεύοντας πως όλες οι συνειδήσεις είναι ελαστικές. Πλανάται πλάνην οικτρά

Η αλήθεια είναι ότι:

Αποπέμθηκα γιατί ψήφισα κατά συνείδηση στο δημοτικό συμβούλιο, κόντρα στην προαποφασισμένη, αδιαφανή και εκβιαστική προσωπική του συμφωνία να δοθεί το αναψυκτήριο στα Σπήλια ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, την οποία κλήθηκα να επικυρώσω.

Αποπέμθηκα γιατί ψήφισα ενάντια στις αυθαιρεσίες (επιεικώς)  του διαχειριστή του τουριστικού καταφυγίου προασπίζοντας τους νόμους και τη σύμβαση παραχώρησης και το δικαίωμα των Βαθυσάνων και όχι μόνο να ζήσουν χωρίς αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αποπέμθηκα γιατί καταψήφισα το ξεπούλημα της ύδρευσης του νησιού στην υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ.

Αποπέμθηκα γιατί κατάγγειλα αρμοδίως όλες τις κληρονομημένες μικρές και μεγάλες παρανομίες και προσπάθησα να επιβάλλω την τάξη και τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου.

Αποπέμθηκα γιατί προσπάθησα να ενώσω την κοινωνία κόντρα στις ρεβανσιστικές και διχαστικές πρακτικές των Ηρακλειδών του Στέμματος.

Αποπέμθηκα γιατί προσπάθησα να σπάσω το καρκίνωμα των ημετέρων που μας ψήφισαν για να έχουν ασυλία.

Αποπέμθηκα γιατί δεν άρεσε η κοινωνική μου συμπεριφορά στην αυλή του Δημάρχου και προσπάθησαν (ανεπιτυχώς) να μου επιβάλλουν που θα τρώω, με ποιους θα συναναστρέφομαι και σε ποια ονομαστική γιορτή θα πάω.

Αποπέμθηκα γιατί συνεργάστηκα άψογα με τους υπαλλήλους του Δήμου τους αγάπησα και μ΄ αγάπησαν παρά το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ (επαναλαμβάνω ΚΑΝΕΙΣ) απ΄αυτούς δεν με ψήφισε.

Αποπέμθηκα γιατί μάλλιασε η γλώσσα μου να εισπράξουμε τα οφειλόμενα μεγάλα ποσά στο Δήμο από την ύδρευση.

Καλώ την δημοτική ομάδα κυρίως αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί να πάρουν θέση θαρρετά και δημόσια αν συμφωνούν ή συνυπέγραψαν την απόφαση του Δημάρχου.

Το επόμενό τους βήμα θα είναι να με διαγράψουν για να κρατήσουν άσπιλη και αμόλυντη την αριστεροδεξιά τους συνοχή από …το μίασμα του Σταλινισμού, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι είναι εντελώς αποκομένοι από την κοινωνία που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Καλώ τους άφωνους των δημοτικών συμβουλίων επιτέλους να σταματήσουν τη γονυκλησία στον μεγάλο τιμονιέρη και να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και όχι κουτσομπολίστικες διαδόσεις, κουτοπόνηρες υποθέσεις, ρεβανσιστικούς λεονταρισμούς και βυζαντινή καμαρίλα και να διοικήσουν το νησί με πυγμή και όχι με αυθαιρεσία, με δικαιοσύνη και όχι με μεροληψία, με διαφάνεια και όχι με προσωπολατρεία.

Προσπάθησα να κάνω το καθήκον μου. Θα κριθώ γι’ αυτό απ’ το λαό.

Θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου σαν μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Από κει δεν μπορεί να με διώξει κανείς. Μ’ έστειλε ο αφέντης λαός. Δεν θα τον προδώσω. Όχι μόνο τους ψηφοφόρους μου αλλά και αυτούς που δεν με ψήφισαν κι αυτούς που δεν θα με ψηφίσουν ποτέ.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Θανάσης Κονιδάρης

Δημοτικός  σύμβουλος

Μεγανήσι 8/7/2011

Πηγή: Meganisi News